В обласній дитячій лікарні Рівного застосовують новітню методику лікування

08 Січня 2024, 18:31
В обласній дитячій лікарні Рівного застосовують новітню методику лікування 1059
В обласній дитячій лікарні Рівного застосовують новітню методику лікування

У Центрі реабілітації та відновного лікування Рівненської обласної дитячої лікарні, окрім медикаментозного лікування, застосовують фізичні заняття та вправи на різних етапах лікування й відновлення. 

Сучасні роботизовані системи стали надійними помічниками у процесі реабілітації дітей, повідомляють на сайті Рівненської обласної ради.

Зокрема, з принципом роботи сенсорного пристрою GLOREHA ARIA. Його застосовують для терапевтичного лікування верхніх кінцівок та для когнітивних тренувань. Така методика сприяє ефективному лікуванню хвороб чи патологій опорно-рухової та нервової систем, відновленню після травм.

Семирічний Давид із селища Зарічне, який нині проходить курс реабілітації після складного перелому руки, займається саме на цьому  пристрої. Хлопчик виконує завдання різної складності, підібрані ерготерапевтом. Від перекладання кубиків до керування сенсорним курсором під час виконання вправ, чи ігор.

Цей тренажер виконує цілий комплекс завдань: терапію мобілізації пальців за допомогою реабілітаційної рукавички, яка  забезпечує згинання-розгинання кінцівок, також інтерактивні ігри для нейрокогнітивного лікування – вони корисні для тренування активних рухів кисті пацієнта і вдосконалення його навичок рухового контролю і координації. 

На цьому приладі маленькі пацієнти тренують моторику кисті, зап'ястя, пальців, відновлюють складні  функціональні жести.

Нагадаємо, що Центр реабілітації та відновного лікування надає висококваліфіковану консультативно-діагностичну та лікувально-реабілітаційну допомогу дітям у віці від 0 до 18 років, що мають органічні ураження ЦНС та захворювання опорно-рухового апарату.

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024