У Рівному судитимуть ділка, який переправляв ухилянтів за кордон

09 Січня 2024, 16:42
У Рівному судитимуть ділка, який переправляв ухилянтів за кордон 1038
У Рівному судитимуть ділка, який переправляв ухилянтів за кордон

До суду скерували обвинувальний акт відносно 39-річного уродженця Рівненської області, якому інкримінують незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України.

Досудовим розслідуванням встановили, що чоловік, використовуючи свою транспортну фірму, вносив дані «клієнтів» до ІС «Шлях» під виглядом водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення. Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненщини. 

Зловмисник детально інструктував чоловіків щодо особливостей перетину кордону, скеровував їх на різні пункти пропуску, підшуковував для своєї діяльності різні авто та організовував повернення до України транспортних засобів, якими виїжджали ухилянти.

Загалом обвинувачений незаконно переправив до країн Європи 11 військовозобов’язаних осіб, які насправді були фіктивно працевлаштовані та не мали законних підстав для перетину державного кордону України під час воєнного стану.

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років з конфіскацією майна.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024