Рівненщина отримала ще три генератори від ООН: де їх використовуватимуть

10 Січня 2024, 09:00
Рівненщина отримала ще три генератори від ООН: де їх використовуватимуть 663
Рівненщина отримала ще три генератори від ООН: де їх використовуватимуть

Днями три заклади соціальної сфери Рівненщини отримали генератори виробництва компанії «Caterpillar».

Вони забезпечуватимуть електроенергією «Здолбунівський геріатричний пансіонат», «Дубенський будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю» та «Рівненський центр соціально-психологічної допомоги». Два генератори потужністю 80 кВт та один  потужністю 16 кВт передали міжнародні партнери через управління Верховного комісара ООН у справах біженців, повідомляють на сайті Рівненської обласної ради. 

За час війни аварійні та віялові відключення електроенергії вплинули на роботу закладів соціальної сфери, особливо у зимовий період. 

Як розповів керівник Дубенського будинку-інтернату Ігор Римар, така потреба постала і в їхньому закладі, оскільки мають власні котельню та харчоблок з електричним обладнанням. Генератор дасть можливість повноцінно працювати під час вимкнення електроенергії. 

У Здолбунівському геріатричному пансіонаті пристрій такої потужності також отримали  вперше. За словами Олексія Шамака, до цього часу заклад мав у наявності генератори меншої потужності 5 та 6 кВт.

Відтепер,  у разі потреби, новий генератор забезпечить стабільну та безперебійну роботу їдальні та жилих корпусів на 5 - 8 годин. Адже в пансіонаті сьогодні постійно проживають понад 200 осіб.

Крім того, тут планують налагодити автоматичний запуск генератора.

Поки ж у закладах здійснюють підготовчі роботи для того, щоб встановити нові джерела енергії та під'єднати їх до мережі. А також працюють над виготовленням технічної документації.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024