У Рівному перевірять обіди школярів

12 Січня 2024, 10:15
У Рівному перевірять обіди школярів 734
У Рівному перевірять обіди школярів

Міське управління освіти запустило онлайн-опитування для учнів рівненських шкіл та їхніх батьків. Адже неодноразово отримували скарги, що зі шкільними обідами є проблеми в деяких закладах. 

Довелося виїжджати туди з перевіркою. Тепер же чиновники хочуть знати, чи задоволені діти харчуванням в усіх 35 ліцеях та гімназіях Рівного і що саме їх не влаштовує, пише «РВ».

Кожну страву — від борщу до компоту — пропонують оцінити за шкалою від 1 до 5 балів. Також цікавляться улюбленою їжею у їдальні, чим ще варто урізноманітнити шкільне меню, чи снідають діти вдома, якої температури подали шкільний обід та чи добре потім миють посуд. Перші результати отримають наприкінці січня.

Андрій Мазур, начальник міського управління освіти:

«Перейнявся цим питанням, оскільки знав і чув, що є певні нарікання на організацію харчування в окремих закладах освіти, але узагальнених даних та підтверджень не було — де і що саме не так. Спочатку організували перевірку, була утворена комісія. Вивчали документацію, брали проби страв, зважували їх. За наслідками перевірки побачили певні проблеми: окремі страви не збігалися по вазі, деякі були холодними, було багато залишків їжі — по суті, йшло в сміття. Особливо це стосувалося тих закладів, де організовано кейтерингові послуги, тобто де привозна їжа для учнів пільгових категорій. 

Щоб бачити загальну картину постійно, щоб все це моніторити і виправляти, я і дав доручення розробити анкети для батьків і для дітей, де б вони вільно висловилися щодо якості харчування у їхніх школах. Там прості запитання, анкети доступні у нас на фейсбук-сторінці. Планую, що цей процес моніторингу у нас триватиме весь час. Перші результати отримаємо наприкінці місяця і будемо реагувати».

До слова, раніше перевірки їдалень полюбляла колишня заступниця міського голови Марина Кузмічова, яка періодично навідувалася на дегустацію обідів у різні школи. Свої враження разом з фото вона оприлюднювала у соцмережах. Але критики в них було небагато — або ж про її візити хтось попереджав, або їй і справді щастило на хороших кухарів.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024