На Рівненщині скасували мораторій на відключення комунальних послуг за борги

16 Січня 2024, 15:11
На Рівненщині скасували мораторій на відключення комунальних послуг за борги 1233
На Рівненщині скасували мораторій на відключення комунальних послуг за борги

29 грудня Кабмін скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість з їхньої оплати. Мораторій продовжуватиме діяти лише на окупованих територіях і там, де тривають бойові дії.

Про це під час брифінгу в Рівненській ОДА повідомив директор Департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА Володимир Пшеюк.

«Оплата споживачів є основним джерелом надходжень підприємств-надавачів послуг, що дозволяє їм здійснити розрахунки за спожиті енергоносії, виплатити заробітну плату, модернізувати інженерні системи та проводити аварійно-відновлювальні роботи», – зазначив Володимир Пшеюк.

За електроенергію сукупний борг споживачів Рівненської області, тобто населення, бюджетних установ й інших споживачів, складає понад 400 мільйонів гривень.  Заборгованість за природний газ – понад один мільярд гривень, розподіл газу  92 мільйонів, борг за теплопостачання – понад 360 мільйонів гривень і водопостачання та водовідведення – 193 мільйони гривень. 

Спікер також повідомив, що ціна на електроенергію для населення до кінця опалювального періоду залишатиметься незмінною.

«У зв’язку із припиненням дії мораторію, прошу мешканців Рівненщини звернути особливу увагу на свої платіжки та погасити наявні заборгованості або звернутися до постачальника послуги й домовитись щодо реструктуризації боргу», – пояснив Володимир Пшеюк.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024