Ексдиректора лікарні на Рівненщині підозрюють у розтраті бюджетних грошей

18 Січня 2024, 17:54
Ексдиректора лікарні на Рівненщині підозрюють у розтраті бюджетних грошей 1640
Ексдиректора лікарні на Рівненщині підозрюють у розтраті бюджетних грошей

Колишньому директору медзакладу на Рівненщині повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

У ході розслідування встановлено, що на той час очільник однієї з міських лікарень, зловживав своїм службовим становищем під час розподілу коштів, призначених для оплати праці медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2 та лікуванням таких пацієнтів, повідомляють у пресслужбі прокуратури. 

Так, чоловік з липня 2020 по січень 2022 року підписав накази, до яких включено технічних та непрофільних працівників, які безпосередньо не були задіяні у лікуванні пацієнтів з коронавірусною хворобою, внаслідок чого цим людям безпідставно виплачені доплати в розмірі від 50% до 300 %.

Таким чином державі завдав збитків на понад 1,2 мільйона гривень.

На даний час вирішують питання щодо обрання лікареві запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБ України в області.

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024