Справу керівників ТЦК з Рівненщини, які побили підлеглого, передали до суду

24 Січня 2024, 12:24
Справу керівників ТЦК з Рівненщини, які побили підлеглого, передали до суду 1202
Справу керівників ТЦК з Рівненщини, які побили підлеглого, передали до суду

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування посадовців Рівненських обласного та районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які побили підлеглого та знущалися з нього.

Обвинувальний акт щодо двох посадовців направили до суду, йдеться на сайті ДБР.

Влітку 2023 року посадовці довідалися, що водій стрілецької роти однієї із військових частин Рівненського районного ТЦК та СП планує доповісти про їхні порушення під час служби. Вони вирішили цього не допустити та побили чоловіка.

Керівник Рівненського обласного ТЦК сам бив військовослужбовця, в той час, як керівник районного ТЦК усе це знімав на телефон. Під час проведення «виховних заходів» в хід пішла бита. Посадовці також змушували потерпілого ставати навколішки та вимолювати пробачення.

Виявили та вилучили мобільні телефони, один із яких належить потерпілому. За місцем проживання керівника Рівненського обласного ТЦК виявили биту, якою били чоловіка.

У керівника Рівненського районного ТЦК та СП вилучили вісім пакетів з амфетаміном загальною вагою 11 грамів, знаряддя для вживання наркотичних речовин.

Правоохоронці також з’ясували, що наркотики йому постачав підлеглий за «службові привілеї». Наразі він повністю визнав свою провину.

У ході розслідування також виявились факти незаконного збагачення посадовця обласного ТЦК та СП. Мова йде про на суму у майже 52 млн грн. Серед незадекларованих статків посадовця – 2 вантажні автомобілі, величезні земельні ділянки та недобудований готель на гірськолижному курорті у Карпатах. У грудні 2023 року все вищевказане майно передали до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Таким чином, керівника Рівненського обласного ТЦК та СП обвинувачують у застосуванні насильства щодо підлеглого, грабежі та набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких перевищує її законні доходи.

Керівника Рівненського районного ТЦК та СП обвинувачують у пособництві до застосування насильства щодо підлеглого, незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин у великих розмірах та схилянні до вживання психотропних речовин.

Наразі чиновники звільненні зі займаних посад. Крім того, від початку розслідування їм обом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони західного регіону.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024