У Рівному взяли під варту псевдомінера

31 Січня 2024, 16:48
У Рівному взяли під варту псевдомінера 580
У Рівному взяли під варту псевдомінера

Обрали запобіжний захід рівнянину, якого підозрюють у свідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху об’єкта критичної інфраструктури та житлового будинку.

У ході слідства встановили, що 29 січня цього року чоловік, діючи умисно та достовірно усвідомлюючи, що об’єкти критичної інфраструктури України є ціллю для завдання збройними силами рф повітряних ударів та перебувають під особливим контролем держави, впродовж 10 хвилин двічі подзвонив на лінії «101», «102» та повідомив, що він розмістив 20 маячків на об’єкті критичної інфраструктури та житловому будинку в Рівному, і вони скоро вибухнуть, повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини.

Під час виїзду спецслужб на місця інформація про замінування не підтвердилась. Водночас такі дії з боку підозрюваного призвели до дезорганізації діяльності та безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб – поліції, медиків та рятувальників.

Особу «мінера» оперативно встановили. Ним виявився 35-річний рівнянин. Його затримали та оголосили про підозру.

31 січня Рівненський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 204 400 гривень застави. Тривають необхідні слідчі дії з метою встановлення усіх обставин вчинення вказаного злочину.

Досудове розслідування проводять слідчі СВ Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024