Майно сортувальної станції на Костопільщині повернули у власність держави

05 Лютого 2024, 16:12
Майно сортувальної станції на Костопільщині повернули у власність держави 449
Майно сортувальної станції на Костопільщині повернули у власність держави

На виконання рішення Північно-західного апеляційного господарського суду приватне господарське товариство повернули законному власнику нерухоме майно, вартістю понад 47 мільйонів гривень.

У 2019 році приватне товариство на підставі протоколу загальних зборів співвласників майнових паїв реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства та акту приймання-передачі нерухомого майна зареєструвало за собою право власності на 3 об’єкти державної нерухомості, загальною площею 1481 квадратних метрів Таким чином майно, яке обліковувалось за Костопільською державною сортодослідною станцією, незаконно перейшло у приватну власність, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненщини. 

Відтак, Здолбунівська окружна прокуратура, представляючи інтереси держави, ініціювала в судовому порядку витребування нерухомого майна з незаконного володіння.

Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та зобов’язав повернути майно в державну власність.

Наразі Фондом державного майна України у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно вже зареєстровано право державної  власності на вказані об’єкти нерухомості, які розташовані в селі Підлужне Рівненського району.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024