Вирок держзраднику з Луганщини, якого судили у Рівному, залишили без змін

06 Лютого 2024, 16:58
Вирок держзраднику з Луганщини, якого судили у Рівному, залишили без змін 427
Вирок держзраднику з Луганщини, якого судили у Рівному, залишили без змін

Апеляційний суд залишив без змін вирок жителю селища Станиця-Луганська, засудженого за добровільне зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території.

У прокуратурі Рівненщини повідомляють, що колишній співробітник органів МВС України в умовах тимчасової окупації вступив у злочинну змову з військами російської федерації та контрольованими ними представниками терористичної організації «лнр».

В результаті домовленостей чоловік, сподіваючись на кар’єрний ріст, навесні 2022 року добровільно обійняв посаду «помічника прокурора прокуратури Станично-Луганського району лнр».

Вироком Рівненського міського суду його засудили до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та правозахисних і правоохоронних органах ще на 15 років з конфіскацією всього майна. Йдеться, зокрема, про житловий будинок, який належить обвинуваченому.

Захисник обвинуваченого, не погоджуючись із таким рішенням, подав апеляційну скаргу. Проте, Рівненський апеляційний суд, заслухавши доводи прокурора, залишив вирок суду першої інстанції без змін.

Обвинувачений наразі перебуває на непідконтрольній Україні території, тож термін відбуття основного покарання буде рахуватись з моменту його затримання.

Загалом на Рівненщині за роботу на ворога вже засудили п'ять «правоохоронців», справи стосовно ще трьох нині на розгляді у судах.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024