За лісівника та депутата Рівнеоблради Суховича, підозрюваного у незаконному збагаченні, внесли заставу

13 Лютого 2024, 17:07
Віталій Сухович 1077
Віталій Сухович

Депутата Рівненської обласної ради від партії «Сила і честь», колишнього головного лісника Рівненщини Віталія Суховича, якого підозрюють у незаконному збагаченні, 24 січня 2024 року Вищий антикорупційний суд випустив з під арешту.

За Суховича внесли заставу лише після того, як її зменшили майже у тринадцять разів – до п'ятнадцяти мільйонів сто сорока тисяч гривень, пише 4 влада.

Віталія Суховича підозрюють у незаконному збагаченні на суму 99 мільйонів 653 тисячі 720 гривень – саме стільки, на думку слідства, становить різниця між задекларованими доходами та вилученими у нього під час обшуків.

27 листопада 2023 року, через два дні після обшуків, Печерський районний суд міста Києва відправив Суховича під варту на шістдесят днів та визначив заставу у 192 мільйони гривень.

Через тиждень після арешту, 4 грудня 2023 року, підслідність у провадженні визначили за Національним антикорупційним бюро України, а справу передали до Вищого антикорупційного суду (ВАКС).

18 січня 2024 року слідчий суддя ВАКС продовжив Віталію Суховичу строк тримання під вартою ще на шістдесят днів, але зменшив розмір застави – зі 192 мільйонів гривень до п'ятнадцяти мільйонів сто сорока тисяч гривень. Причина зменшення розміру застави – «очевидна неспроможність протягом тривалого часу внести заставу у розмірі 192 917 868 гривень».

Строк тримання під вартою продовжили через ризик переховування Суховича від слідства. Про це зокрема свідчить те, що він звертався в компанію «Deniz Estate» – міжнародне агентство нерухомості, що спеціалізується на продажу курортної нерухомості за кордоном і надає повний сервіс у сфері купівлі нерухомості в Іспанії, Туреччині, Таїланді, Балі, а також на Кіпрі.

У пресслужбі ВАКС нам повідомили, що 24 січня 2024 року за Віталія Суховича внесли заставу у п'ятнадцять мільйонів сто сорок тисяч гривень і його звільнили з під варти.

Частину застави, а саме п’ять мільйонів гривень, заставодавець клопотав перерахувати на підтримку Збройних сил України. Через це слідчий суддя зменшив її розмір, і у випадку скасування запобіжного заходу Суховичу, заставодавцю повернуть лише десять мільйонів сто сорок тисяч гривень.

У пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури пояснили, що ухвалу судді не оскаржуватимуть, адже ВАКС зобов'язав Віталія Суховича носити електронний засіб контролю. Наразі Віталій Сухович зобов'язаний не відлучатися зі свого місця проживання.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024