У Рівному судитимуть афериста, який представлявся військовим та збирав гроші для армії

21 Лютого 2024, 13:07
У Рівному судитимуть афериста, який представлявся військовим та збирав гроші для армії 249
У Рівному судитимуть афериста, який представлявся військовим та збирав гроші для армії

У Рівному поліцейські викрили чергові афери підсудного, який представлявся військовим та збирав допомогу для Збройних сил України. 

Окрім цього, 31-річного чоловіка наразі обвинувачують у шахрайських діях із фіктивними позиками, повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини. 
За результатами проведених оперативних заходів працівники управління карного розшуку встановили, що зловмисник використав іще одну злочинну схему для власного збагачення.
Позиціонуючи себе військовослужбовцем ЗСУ, рівнянин у соціальній мережі розміщував оголошення про збір коштів нібито на квадрокоптер, евакуацію поранених військових та мирного населення. Утім, отримані під час збору гроші в сумі майже 125 тисяч гривень витратив на власні потреби.
Крім того, поліцейські встановили іще один факт його злочинних діянь. Зловмисник, видаючи себе за представника кредитної установи, надавав позику на вигідних умовах. Утім, коли отримав 25 000 гривень «страхового внеску» від потерпілої — зв’язок із ним обірвався.
Слідчі Рівненського РУП за погодження Рівненської окружної прокуратури повідомили про підозру 31-річному чоловікові за двома фактами заволодіння чужим майном, вчиненому шляхом обману та повторно, за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України.
Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді 60 діб тримання під вартою із правом внесення застави.
Також матеріали іще одного кримінального провадження із обвинувальним актом за аналогічною статтею нині перебувають на розгляді суду.
І хоч у скоєних чергових злочинах зловмисник зізнається, йому може загрожувати до трьох років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває. Поліцейські встановлюють особи потерпілих від шахрайських дій.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024