Повернули 30 гектарів полігона, які на Рівненщині віддали мисливцям і рибалкам

22 Лютого 2024, 09:05
Повернули 30 гектарів полігона, які на Рівненщині віддали мисливцям і рибалкам 297
Повернули 30 гектарів полігона, які на Рівненщині віддали мисливцям і рибалкам

У 2010 році Рівненська обласна рада передала понад 30 тисяч гектарів території Рівненського полігона Товариству мисливців та рибалок як мисливські угіддя. На 25 років. 

Більш ніж половина терміну цього минула і як виявилось, що передали цю територію незаконно. Прокурори в суді довели, що ця ділянка належить до земель Рівненського полігона та може використовуватись лише в оборонних цілях, пише «РВ»

«Це рішення ухвалювалося так давно, що ми не одразу його знайшли. Територія полігона велика, знаходиться неподалік багатьох населених пунктів. Не всюди там проходили військові навчання. Тому потрібно зважати на усі ці фактори», – каже заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк. 

Богдан Гречко, керівник відділу юридичного забезпечення Рівненської облради:

«Ця територія відносилася до однієї з військових частин. Організація мисливців та рибалок отримала погодження від військової частини, власника земельної ділянки в особі ОДА та Державного лісового агентства. Лише після цього ця організація звернулася до обласної ради з проханням надати у користування на 25 років мисливські угіддя. Тобто це не земля, а територія, де організація може мати своє мисливське господарство. Зі свого боку, суд вирішив, що ця земля має оборонний статус, тому потрібно було ще отримати дозвіл на користування від Міністерства оборони. Через це рішення ради попередніх скликань було скасовано».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024