Серед розстріляних в Авдіївці військових був боєць із Рівненщини

22 Лютого 2024, 13:57
Микола Савосік 1130
Микола Савосік

Днями в місті Авдіївка російські бойовики розстріляли шістьох українських військовослужбовців, яких не вдалося евакуювати через масштабний наступ окупантів. 

Як вдалося з'ясувати журналістам ITV media group, серед них був і Микола Савосік із Рівненщини.

Хлопець – сирота. Виховував його рідний дядько Руслан Савосік.

З початком повномасштабного вторгнення Микола пішов на фронт добровольцем – був кулеметником,  весь час перебував у найгарячіших точках боротьби. І останнім місцем його дислокації стала Авдіївка.

Коли українських військових евакуйовували з оточення, декількох поранених бійців забрати просто не вдалося.

«Вихід з Авдіївки Захисників України відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожої армії. Здійснювались обстріли евакуаційних шляхів та автомобілів. Деяких важкопоранених і загиблих військовослужбовців вдалось евакуювати. Через масштабний наступ окупантів не залишалось шансів для повторних спроб евакуації», — розповів Омбудсман.

Поранених було п'ятеро, але розстріляли згодом росіяни шістьох. Усе тому, що Микола Савосік, який не був пораненим, не зміг покинути своїх побратимів і залишився на «Зеніті» разом з ними. Він прикривав побратимів вогнем до останнього – аж доти, поки не скінчилися набої.

 

Опісля ж Миколу СавосікаГеоргія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника, Олександр Зінчук та ще одного захисника, інформація про якого наразі не підтверджена, росіяни розстріляли.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024