Замість ринку в Костополі збудують торговий центр

22 Лютого 2024, 17:18
Замість ринку в Костополі збудують торговий центр 538
Замість ринку в Костополі збудують торговий центр

Торгівля зі старих металевих кіосків у центрі Костополя відходить у небуття: на місці «маленького базарчика», який функціонував десятки років, тепер постане торговий центр. 

Будуватиме його фірма «Фортуна», якій належить земля під ринком (0,17 гектара), пише «Костопільщина 21 століття».

Заснував фірму «Фортуна» і відкрив базарчик в центрі нині покійний Віктор Талащук. Варто згадати, що торгівлю на цьому місці провадили ще навіть до того, як у 80 роках минулого століття в Костополі збудували універмаг. Майже одразу після спорудження універмаг почав обростати усілякими кіосками, а пізніше майже впритул до нього натикали усіляких різних будівель, геть затиснувши базарчик. Загалом усе це має жахливий вигляд.

І ось серед торговців ринку швидко розійшлися чутки про втрату роботи через нібито будівництво на цьому місці житлової п'ятиповерхівки. Уже й знесення старих кіосків розпочалося. Чутки частково підтвердила, а частково розвіяла нинішня власниця та директорка фірми «Фортуна» Лариса Талащук, вдова Віктора Талащука: будівництво буде, але не п'ятиповерхівки.

«Ринок давно застарів, тому проведемо реконструкцію всієї його території. На місці ринку постане нова капітальна будівля торгового центру, можливо, на 2 або 3 поверхи. Зараз проводимо дослідження ґрунтів, щоб визначитися, як краще будувати. Новий скляний ТЦ збудуємо на ділянці, яка належить «Фортуні», з місцями для паркування, заїздами, місцями для розвантаження товарів – загалом з дотриманням усіх нинішніх будівельних норм. Ми домовилися з власником магазину «Фортуна» Віктором Шидловським, що його будівля гарно примикатиме до нашої нової», – каже Лариса Талащук.

Торговців, які нині працюють на ринку, Лариса Талащук обіцяє прийняти у новому торговому центрі.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024