На Рівненщині судитимуть диверсанта-«вагнерівця»

27 Лютого 2024, 12:36
На Рівненщині судитимуть диверсанта-«вагнерівця» 463
На Рівненщині судитимуть диверсанта-«вагнерівця»

До суду скерували обвинувальний акт стосовно громадянина білорусі, який воював на боці окупантів та готував диверсію на об’єктах критичної інфраструктури.

Як повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненщини, обвинувачений, бувши завербованим агентом спецслужб рф, у січні цього року, незаконно перетнув кордон України, аби на виконання завдання свого куратора підготувати диверсію. Чоловік мав встановити GPS трекери на об’єктах енергетичної інфраструктури, аби зс рф отримали точні координати цих об’єктів для подальшого ураження. Це призвело б до знеструмлення Києва та частини Київської області.

Завершити підготовку до злочину диверсанту завадили співробітники СБУ. Чоловіка затримали на території Сарненського району Рівненщини. При собі він мав необхідне обладнання, а для прикриття використовував фіктивний паспорт громадянина України.

Чоловік і раніше воював проти України. Зокрема, він був учасником кількох незаконних збройних формувань так званих «лнр/днр», а у 2023 році бойовик входив до ПВК «Вагнер» та брав участь у бойових діях проти Сил оборони України поблизу міста Бахмут на Донеччині.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. 

 

Досудове розслідування проводили слідчі УСБУ в Рівненській області.

 Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном15 років, або й довічне, з конфіскацією майна.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024