Купуючи ліки знайомій, костопільчанка вкрала в неї гроші

27 Лютого 2024, 14:44
Купуючи ліки знайомій, костопільчанка вкрала в неї гроші 417
Купуючи ліки знайомій, костопільчанка вкрала в неї гроші

До костопільських правоохоронців надійшла письмова заява 56-річної місцевої жительки, що 52-річна знайома викрала у неї гроші.

Поліцейські встановили, що за заявницею, яка через стан здоров’я обмежена в пересуванні протягом останніх трьох місяців, доглядала костопільчанка. Днями син потерпілої у мобільному додатку побачив, що відсутня чимала сума коштів, тож запитав у матері, на що вона їх витратила. Жінка здивувалася, але пригадала, що декілька днів тому «доглядальниця» купувала їй ліки та мала у розпорядженні її банківську картку, повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини. 
У рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану, слідчі встановили, що 16 лютого, купуючи медичні препарати, зловмисниця зняла та присвоїла собі п'ять тисяч гривень із чужої платіжної картки.
Зрозумівши, що «схема працює», знову вдалася до протиправних дій, заволодівши надалі п'ятьма та сімома тисячами гривень відповідно.
Загалом зловмисниця викрала 17 тисяч гривень.
52-річна жителька Костополя, яка раніше в поле зору правоохоронців не потрапляла, у скоєному зізналась. Пояснила, що вчинила злочин через скрутне матеріальне становище та встигла вже їх потратити.

Вирішують питання про повідомлення їй про підозру за ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024