На Рівненщині судитимуть жінку, яка «зливала» росіянам дані про ЗСУ

28 Лютого 2024, 10:14
На Рівненщині судитимуть жінку, яка «зливала» росіянам дані про ЗСУ 365
На Рівненщині судитимуть жінку, яка «зливала» росіянам дані про ЗСУ

Жительці Харкова повідомили про підозру у поширенні інформації про переміщення техніки та розміщення Збройних сил України, вчиненій в умовах воєнного стану.

За даними слідства, жінка, бувши затятою прихильницею «руского міра», діючи добровільно та з ідеологічних мотивів, упродовж жовтня-грудня минулого року систематично передавала військовим держави-агресора  дані щодо переміщення легкової та броньованої техніки Сил оборони, пункти тимчасової дислокації українських військовослужбовців та місця ремонту техніки ЗСУ на Харківщині. Про це повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури Рівненщини. 

Зловмисниця стежила не лише за автомобільними, а й за залізничними шляхами. Отриману розвідувальну інформацію ворог використовував для планування та проведення обстрілів, а жінка, відповідно, працювала на окупантів коригувальницею.

Їй вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Також наразі вирішують питання повідомлення зловмисниці про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Досудове розслідування проводять слідчі УСБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024