УПЦ КП анулювала нагороду військовому з Рівного, дізнавшись, що він гей

28 Лютого 2024, 11:35
Віктор Пилипенко 660
Віктор Пилипенко

Українська православна Церква Київського патріархату вручила медаль «Жертовність і любов до України» стрільцю-парамедику 72 бригади, рівнянину Віктору Пилипенку. Однак нагороду відкликали, дізнавшись про сексуальну орієнтацію захисника.

Про це йдеться на офіційному сайті УПЦ КП.

Віктор Пилипенко – відкритий гей. Активний учасник Революції гідності, військовий, який з перших днів повномасштабного вторгнення брав участь у боях на передовій. Чоловік має звання молодшого сержанта та нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

Через свою гомосексуальну орієнтацію Пилипенко неодноразово зазнавав різного роду цькувань. 

Отримавши нагороду від Філарета, військовий опублікував на своїй сторінці допис, що щиро радіє тому, що патріарх зробив цей крок й вручив нагороду йому – відкритому гею, як захиснику. Також Віктор Пилипенко написав, що цим вчинком «він та очолюваний ним Київський патріархат кардинально змінили свою позицію щодо ЛГБТ+ людей та більше не вважають нас «гріховними» та такими, що є причиною коронавірусу».

Однак реакція УПЦ КП на цей пост не забарилася. Від імені Філарета на сайті церкви одразу ж опублікували звернення, що нагороду вони вручали не гею, а військовому й аж ніяк не підтримують одностатеві партнерства. В тексті подякували Віктору за його військові заслуги й зазначили, що «не розділяють його гріховних уподобань і агітацію ЛГБТ».

Зважаючи на те, що військовий відкрито заявляє про свою сексуальну орієнтацію, а відтак – «пропагує гріховну ідеологію й заперечує існування Бога», нагороду анулювали. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024