Шкільних психологів Рівненщини навчали працювати з чутливими темами

03 Березня 2024, 15:31
Шкільних психологів Рівненщини навчали працювати з чутливими темами 352
Шкільних психологів Рівненщини навчали працювати з чутливими темами

Першими на тривожний стан учнів реагують шкільні психологи. Вони також навчають дітей бути стійкими до стресів, відновлюватися після травматичних подій. 

На цьому наголосила заступниця начальника Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олена Гандзюк під час семінару для фахівців психологічної служби, повідомляють на сайті відомства. 

Також вона додала, що психосоціальні послуги повинні бути там, де людина проживає або навчається. Саме така модель створення та масштабування сервісів передбачена в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Як ти?», яка реалізується за ініціативою першої леді України Олени Зеленської.

«Нині у закладах освіти Рівненщини працює майже тисяча фахівців психологічної служби. Серед них: 62% – практичні психологи, 28% соціальні педагоги, 5% – надають послуги в інклюзивно-ресурсних центрах», – повідомила Олена Гандзюк, яка є теж регіональною координаторкою програми ментального здоров’я.

Під час навчального семінару йшлося, в тому числі й про ментальне здоров’я учасників освітнього процесу, було обговорено особливості комунікації з батьками та рідними. Розглянули симптоми: депресії, гострої реакції на стрес, тривоги, розладів, пов’язаних з вживанням психоактивних речовин, інші скарги на стан ментального здоровʼя.

Нагадаємо, що в Рівненському обласному центрі психічного здоров'я торік була надана психіатрична допомога 47 тисячам осіб. Окрім того, у Центрі ментального здоровʼя з початку року проведено 210 консультацій, у тому числі для дітей. Денний центр соціально-психологічної допомоги торік відвідало 92 дитини, надано близько дві сотні послуг, а вже цьогоріч – 72 неповнолітніх та надано сотню консультацій.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024