У Березному запрацювала служба для потерпілих від домашнього насильства

06 Березня 2024, 20:03
У Березному запрацювала служба для потерпілих від домашнього насильства 304
У Березному запрацювала служба для потерпілих від домашнього насильства

На Рівненщині збільшується мережа закладів для постраждалих від насильства – віднедавна така служба працює у Березному, вона стала 30 в області. 

Тут є можливість отримати відповідну допомогу, зокрема юридичні та психологічні консультації щодо випадків домашнього насильства або насильства за ознакою статі.  До слова, торік у Березному зафіксували 133 випадки домашнього насильства, що на 15% більше від попереднього року. Цьогоріч таких звернень вже 36, повідомляють у Рівненській ОВА. 

«На жаль, кількість випадків домашнього насильства під час війни в Україні зростає. Рівненщина – не виняток, понад шість тисяч звернень торік. Тому робимо акцент на створенні соціальних просторів, де надаватимуть різні види допомоги. На сьогодні у громадах області працює 30 таких служб. У планах – відкриття в Острозькій громаді», – розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Як розповіла директорка Департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк, кошти на облаштування приміщення виділили з держбюджету – 284,5 тисячі гривень. Ще 28 тисяч профінансувала громада. За ці гроші зробили ремонт, придбали комп’ютерну техніку та офісні меблі. 

Адреса служби для потерпілих від домашнього насильства: м.Березне, вул.Київська, 5 (другий поверх міського центру соціальних служб), кабінет №4. E-mail: [email protected].

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024