Батьки загиблого воїна заснували футбольний турнір на Рівненщині

11 Березня 2024, 11:47
Богдан Семенчук 462
Богдан Семенчук

У місті Березне на Рівненщині батьки загиблого воїна Богдана Семенчука заснували футбольний турнір в пам’ять про сина.

Змагання відбудуться серед дитячих команд в роковини загибелі бійця Богдана Семенчука 13 березня, пише «7 днів».

Про турнір, який організували батьки загиблого бійця, журналістам повідомила матір військового Алла Семенчук. Також розповіла про життєвий, спортивний та бойовий шлях сина.

Футбольне дитинство Богдана Семенчука

За словами Алли Семенчук, її син з дитинства мав вольовий характер. Був самостійним і відповідальним, любив грати у футбол. Батько Богдана, Юрій, був ветераном Березнівського ФК «Случ». У вісім років син доєднався до футбольної секції місцевої ДЮСШ і мріяв стати відомим футболістом.

 

«Потім вступив у Костопільський обласний ліцей спортивного профілю, а згодом – до Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки на вчителя фізкультури. Він дуже любив футбол. Я думаю це від батька передалось», — зазначила мама.

Богдан Рудик, перший футбольний тренер Богдана Семенчука, розповів, що той ніколи не любив програвати, вирізнявся цілеспрямованістю та фізичною підготовкою:

«У Богдана було футбольне прізвисько. На нього всі казали Шева. Він дуже швидко зростав у футбольній кар’єрі. Був у складі юнацької збірної області, яка брала участь у всеукраїнських змаганнях, у різних місцевих, районних командах виступав. Показував чудові результати».

Революція Гідності та початок повномасштабного вторгнення

У 2014 Юрій Семенчук пішов добровольцем захищати суверенітет України, його син Богдан, закінчивши університет, вступив на службу в патрульну поліцію.

«Події Революції Гідності зачепили дуже Богдана. Він завжди прагнув змінити нашу країну на краще. Тому вирішив піти працювати в патрульну поліцію. Але через два роки звільнився, бо він такий хлопець, якщо з чимось не згідний, то йде», — розповіла Алла Семенчук.

Згодом Богдан Семенчук почав працювати водієм міжнародних рейсів. Новину про повномасштабне вторгнення він дізнався у відрядженні за кордоном. Мама пригадала, що відмовляла сина повертатися на батьківщину, але той наполіг:

«Він мені написав в смс: «Мамо, ти що, смішна, війна в країні. Я повертаюся».

З-за кордону Богдан привіз гуманітарну допомогу, яку відразу доправив для підрозділу, в якому служив його батько Юрій і долучився до нього сам.

«Богдана знав ще до війни. Усім нашим побратимам він відразу сподобався. Був життєрадісним, усміхненим. Взяв на себе велику відповідальність – став кулеметником, як і його батько», — розповів побратим Богдана Олександр Білера.

Останній бій Богдана Семенчука

13 березня 2022 року біля селища Високопілля на Херсонщині підрозділ Богдан Семенчука натрапив на ворожу засідку з трьох БМП. Одну машину противника вдалось знищити. Після цього, бійці підрозділу почали відступ, однак Богдан Семенчук залишився прикривати побратимів із кулемета.

«Із ворожого БМП його вразила куля. Так Богдан загинув. В тому бою поліг ще один наш воїн, двоє отримали поранення», – розповів Олександр Білера.

Богдана Семенчука нагородили орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). У пам’ять про сина, батьки воїна відкрили меморіальну дошку на стіні Березнівської ДЮСШ та організовують футбольні матчі на його честь.

«Футбол загартував характер Богдана. Його воля, справедливість, лідерські якості, це в тому числі заслуга спорту. Тому хочеться аби діти переймали такі чесноти й були патріотами країни», — розповіла Алла Семенчук.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024