На Рівненщині судитимуть адміністратора телеграм-каналу за торгівлю фальсифікованими цигарками

12 Березня 2024, 14:12
На Рівненщині судитимуть адміністратора телеграм-каналу за торгівлю фальсифікованими цигарками 277
На Рівненщині судитимуть адміністратора телеграм-каналу за торгівлю фальсифікованими цигарками

До суду обвинувальний акт стосовно жителя Київської області, який займався незаконним збутом фальсифікованих підакцизних товарів із подальшою легалізацією незаконного прибутку.

Протиправним бізнесом займався 32-річний житель Київщини у змові з трьома жителями Рівненської області. Чоловік, не будучи зареєстрованим як суб’єкт господарської діяльності та не маючи відповідних ліцензій, з січня до квітня минулого року, використовуючи Тelegram-канал як інтернет-магазин, збув дев'ять тисяч пачок незаконно виготовлених тютюнових виробів на майже 300 тисяч гривень, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненщини. 

Чоловік на Київщині приймав замовлення, а його спільники відправляли товар з Рівненщини у різні регіони держави через логістичну компанію. При цьому одну частину вартості цигарок клієнти відправляли на картки «бізнесменів» з Рівненщини, а іншу – на рахунок адміністратора Тelegram-каналу.

Пізніше зловмисник легалізував отриманий прибуток, перевівши його у готівку та розрахувавшись за товари та послуги.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УСБУ в області.

Стосовно інших трьох співучасників судом вже ухвалили обвинувальний вирок.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3  до 6 років позбавлення волі з позбавлення права займатись певною діяльністю та з конфіскацією майна. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024