Рівненського підприємця судитимуть за самовільне будівництво

14 Березня 2024, 12:04
Рівненського підприємця судитимуть за самовільне будівництво 332
Рівненського підприємця судитимуть за самовільне будівництво

До суду скерували обвинувальний акт стосовно жителя Рівного, якому інкримінують самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом.  

В ході досудового розслідування встановили, що один з рівненських підприємців, без відповідного рішення уповноваженого органу місцевого самоврядування про передачу у власність або надання у користування земельної ділянки, та не маючи жодних дозвільних документів на початок виконання будівельних робіт, захопив майже 12 метрів квадратних землі, яка межує з житловим будинком у центрі Рівного, і самовільно побудував на ній одноповерхову будівлю, повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури. 

Пізніше чоловік, отримавши фактичний контроль над вказаним приміщенням, зареєстрував право власності на новозбудоване майно та оформив угоду щодо його купівлі-продажу.

Таким чином зловмисник маскував незаконне будівництво нерухомого майна та протиправне вилучення землі з комунальної власності громади, а новому праву власності на вказаний об’єкт надавалися ознаки нібито його легального походження.

Обвинувальний акт скерували до Рівненського міського суду. Підприємець своєї вини не визнає.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Рівненського РУП ГУНП України в Рівненській області.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до двох років та з конфіскацією майна. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024