Харчування у закладах освіти Рівного зроблять якіснішим

14 Березня 2024, 13:34
Харчування у закладах освіти Рівного зроблять якіснішим 287
Харчування у закладах освіти Рівного зроблять якіснішим

Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян, виконувач обов’язків міського голови Рівного, доручив Управлінню освіти міста розробити програму реалізації заходів, що допоможе організувати якісніший підхід щодо харчування школярів.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці міської ради. 

«Питання організації шкільного харчування було і залишається пріоритетним. Власне листопад - грудень минулого року вивчалося питання організації шкільного харчування по усіх закладах загальної середньої освіти. Ми побачили певні проблеми. Це і посприяло реформі шкільного харчування. Втілення цієї програми вже почалося на базі двох ліцеїв: 13-го та 15-го. Перш за все, мова йде про реалізацію різноманітного меню, що дозволить дітям самим обирати собі страви та компоненти до них, або ж виключати з раціону ту їжу, яка не подобається», – зазначив Віктор Шакирзян.
Окрім цього, розробили додаток для школярів та їхніх батьків, які зможуть самостійно заздалегідь обирати, чим харчуватиметься дитина. Також замінять інвентар їдалень. Мова йде про посуд, холодильники, теплові модулі, прилавки для столових приборів, розносів та іншого приладдя сервірування.
«Впевнений, що усе це буде надзвичайно зручним для дітей. Надалі таку систему упродовж двох років плануємо запровадити і в інших школах міста. Важливо, що кошти з міського бюджету, при цьому, не залучалися. Обіцяю особисто контролювати кожен заклад освіти міста, аби не було жодних нарікань збоку школярів та їхніх батьків і діти могли якісно харчуватися», – додає Віктор Шакирзян.

Своєю чергою, рівнян просять про неприпустимі випадки, що стосується харчування у закладах освіти, повідомляти за номером гарячої лінії Рівненської міської ради (15-53), або ж Управління освіти (62 04 47, 63 58 02).

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024