На Рівненщині хочуть створити інститут судової психіатрії

15 Березня 2024, 09:16
На Рівненщині хочуть створити інститут судової психіатрії 463
На Рівненщині хочуть створити інститут судової психіатрії

До Рівненської обласної ради звернулося Міністерство охорони здоров’я України з проханням розглянути можливість передачі цілісного майнового комплексу «Обласна психіатрична лікарня с. Орлівка» у державну власність. 

На його базі МОЗ планує створити філію державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров’я України». Питання розглянули на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, повідомляють на сайті Рівнеоблради.

Як зазначив директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення Рівненської ОДА Олег Вівсянник, порядок передачі опрацьований. Водночас озвучив переваги такого рішення.

Зокрема, на Рівненщині з'явиться нова функція – стаціонарна судово-психологічна експертиза, з’явиться ще один лікувально-профілактичний заклад, фінансуватися він буде з держбюджету через МОЗ. Крім того, все це вимагатиме збільшення кількості штатних одиниць, орієнтовно на 300 одиниць.

Зауважують, що пацієнти, які наразі лікуються в Орлівці, продовжують лікування. Після завершення процесу передачі цілісного майнового комплексу лікарні нових пацієнтів направлятимуть до інших заклади відповідного профілю.

Разом із тим, остаточне рішення з цього питання в обласній раді прийматимуть колегіально на сесії. Відповідну рекомендацію депутати профільної комісії прийняли.  

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024