Споживачам Рівненщини повернули понад 166 тисяч гривень за придбані неякісні товари

16 Березня 2024, 17:30
Споживачам Рівненщини повернули понад 166 тисяч гривень за придбані неякісні товари 277
Споживачам Рівненщини повернули понад 166 тисяч гривень за придбані неякісні товари

Споживачам Рівненщини повернули понад 166 тисяч грн за придбані неякісні товари.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця начальника Головного управління Держпродспоживслужби Рівненської області Оксана Немкович, пише «ITV».

«Торік до нашого управління надійшло 283 скарги щодо порушення прав споживачів. Цьогоріч вже маємо 63 звернення. Найчастіше людей турбують неналежні послуги ЖКГ, часто скаржаться на якість товарів. Залишаються і одвічні проблеми: відмова у видачі чека, безготівковому розрахунку. Є також незадоволені грубістю та нетактовністю персоналу під час обслуговування», – розповіла Оксана Немкович.

Вже цьогоріч за сприяння працівників управління споживачам повернули понад 166 тисяч гривень за придбану неякісну продукцію.

«Головна порада для споживачів: завжди зберігайте документи, що підтверджують факт купівлі-продажу. Це можуть бути договори, квитанції, чеки, акти виконаних робіт. При відсутності таких документів захистити права споживача практично неможливо», – наголосила Оксана Немкович.

Також, купуючи товар, потрібно уважно ознайомитись з інформацією про нього, його особливості та вимоги щодо експлуатації. Адже часто трапляються випадки, коли через незнання людина сама зіпсувала товар.

 

До слова, у  межах Рівненщини функціонує шість консультаційних центрів, куди можна звернутися зі скаргою. Усі їхні адреси можна знайти на сайті Рівненської обласної держадміністрації.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024