Лучанин організував у Рівненському СІЗО нелегальний бізнес

18 Березня 2024, 14:29
Лучанин організував у Рівненському СІЗО нелегальний бізнес 293
Лучанин організував у Рівненському СІЗО нелегальний бізнес

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури так званому «смотрящому» за слідчим ізолятором повідомили про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу, а також в організації наркобізнесу за ґратами. 

За даними слідства, двічі судимий 40-річний лучанин нині перебуває під вартою в Рівненському слідчому ізоляторі за вчинення злочинів, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків. Втім, на шлях виправлення чоловік не став, а навпаки вирішив продовжити знайому справу. Він, використовуючи свої лідерські та організаторські здібності, діючи відповідно до «злодійських понять» отримав статус так званого «смотрящого» за  установою попереднього ув’язнення, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненщини. 

В слідчому ізоляторі чоловік організував вербування нових учасників кримінальної спільноти, накопичував кошти, майно та інші активи і розпоряджався так званим «общаком», налагодив постачання на територію установи наркотичних засобів, алкогольних напоїв, мобільних телефонів та інших заборонених речей, організовував азартні ігри, поділив засуджених на «касти» та переводив їх з однієї в іншу відповідно до норм «злодійської моралі». Крім того, зловмисник організував та здійснював керівництво угрупованням, яке систематично постачало до установи наркотичні засоби.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НПУ.

Максимальне покарання за вказані злочини – позбавлення волі терміном від 9 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024