На Рівненщині люди з інвалідністю отримують грошову допомогу

21 Березня 2024, 09:33
На Рівненщині люди з інвалідністю отримують грошову допомогу від ВПП ООН 1604
На Рівненщині люди з інвалідністю отримують грошову допомогу від ВПП ООН

З лютого 2024 року Всесвітня продовольча програма ООН розширила свою додаткову грошову допомогу для незахищених верств населення та розпочала свою діяльність у Рівненській області. 

Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА. 

Відповідно до умов програми право на отримання допомоги мають люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які:

  • одержують державну соцдопомогу в розмірі менше, ніж 3,250 грн на місяць;    
  • проживають на території України, окрім територій, окупованих рф;  
  • не отримують допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та не отримують допомоги від інших міжнародних організацій.  

Допомога складає різницю між вже отримуваною соціальною допомогою, та 3 250 грн.

Наприклад, якщо особа отримує соціальну допомогу у розмірі 2 500 грн, то розмір додаткової грошової допомоги становитиме 750 грн.  

Реєструватися на таку допомогу не потрібно. Особи, які відповідають критеріям програми, обираються з бази даних отримувачів державної соціальної допомоги. Виплата нараховується так само як людина вже отримує державну соціальну допомогу: через банк, Укрпошту.  

В лютому понад 8,5 тисяч осіб в області, які відповідають умовам програми і отримують соціальні виплати через банки, уже отримали перші виплати від ВПП ООН на загальну суму 14,5 мільйона гривень. Понад 2,6 тисячі осіб, які отримують соціальні виплати через Укрпошту, почнуть отримувати виплати впродовж наступних декількох тижнів.

Програма додаткової грошова допомога спрямована на надання допомоги найбільш уразливим верствам населення у задоволенні їхніх базових потреб, у тому числі в харчуванні, під час війни шляхом доповнення допомоги, що надається Урядом та фінансується міжнародними та приватними донорами.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024