На Рівненщині чоловіка вдруге судитимуть за переправу ухилянтів за кордон

22 Березня 2024, 13:24
На Рівненщині чоловіка вдруге судитимуть за переправу ухилянтів за кордон 344
На Рівненщині чоловіка вдруге судитимуть за переправу ухилянтів за кордон

До суду скерували обвинувальний акт стосовно учасників злочинної організації, які  займалися підробкою документів, внесенням неправдивих даних до електронної системи та незаконним переправленням ухилянтів через державний кордон України.

У ході досудового розслідування встановили, що  створив злочинну організацію 30-річний житель Рівненського району, раніше засуджений за незаконне переправлення військовозобов’язаних за межі країни. Чоловік сформував стійке ієрархічне об’єднання з-поміж довірених осіб з досвідом міжнародних перевезень. Він, зокрема, залучив до організації каналу втечі ухилянтів своїх знайомих з Рівненщини, Волині та Львівщини. Серед них – дільничний офіцер відділення поліції та підприємець-перевізник, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненщини.

Учасники злочинної організації «приймали на роботу» водіїв-ухилянтів та вносили їхні відомості до ІС «Шлях». Кожне таке «працевлаштування» за фіктивним договором коштувало військовозобов’язаним в середньому 4,5 тисячі доларів США. За ці кошти організатори переправляли клієнтів через державний кордон України та проводили з ними інструктажі під час виїзду. Пізніше учасники злочинної організації повертали назад до України транспортні засоби, на яких виїхали псевдоводії.

Слідчі встановили 43 особи мобілізаційного віку, які виїхали за межі України з допомогою фігурантів, але назад не повернулись. Таким чином ділки заробили на ухилянтах-втікачах понад 2,5 мільйона гривень. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024