У Костополі поховали породіллю, яка померла з немовлям під час пологів

24 Березня 2024, 08:53
У Костополі поховали породіллю, яка померла з немовлям під час пологів 936
У Костополі поховали породіллю, яка померла з немовлям під час пологів

На Рівненщині у лікарні Костополя під час пологів померло немовля, а через три дні у реанімації — породілля. Анні Данильчук зробили кесарів розтин 19 березня, а 22 родичам повідомили, що жінку врятувати не вдалося. Рідні померлої звернулися до поліції.

Про це Суспільному розповіли матір та братова померлої.

Матір покійної Олена Філічковська розповіла, як до пологів почувалася її дочка:

«У нас було все добре, вона до останнього ходила бадьора. Дитина ворушилася, я її ще гладила і цілувала».

З її слів, 19 березня Анна Данильчук народила дитину, але врятувати життя маляті не вдалося. У лікарському свідоцтві про перинатальну смерть вказали, що причиною є гіпоплазія легень.

«Вона останній раз 19 числа від мене пішла у пологовий. Вона хворіла, спочатку в неї була пневмонія. На роботу ходила до декрету, там протяги і захворіла. Після того була на лікарняному, а потім вийшла — і знову застудилася», — розповіла Олена Філічковська.

Зі слів братової Вікторії Єфімової, 19 березня о 22:00 Анні робили кесарів розтин, після чого відкрилася кровотеча:

«З пологами пішло щось не так. Вони мусили зробити кесарів розтин. Тоді подзвонили до Борійчук, це завідувачка. Вона приїхала і мені сказала це вже особисто: «Я приїхала, дитина вже була мертва, а в мами була кровотеча». Вона мусила мамі видалити матку. І тоді її ввели в штучний сон, щоб вона укріпилася. Тому що зробили поганий кесарів розтин. Як вони пояснили, вона не змогла сама народити й мусили зробити. А чого одразу не можна було зробити, вона два тижні там лежала».

Суспільне телефонувало до лікарки, яка приймала пологи в Анни, щоб отримати коментар. Слухавку вона не взяла. Завідувачка акушерського відділення лікарні в Костополі Олена Борійчук коментувати ситуацію відмовилася.

Зі слів заступника начальника відділення поліції Костополя № 2 Романа Петринчука, відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання лікарями своїх службових обов’язків.

«У разі доведення провини лікарів, їм може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі до двох років», — додав Роман Петринчук.

23 березня Анну Данильчук поховали.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024