Громадам Рівненщини повернуть понад 5,3 мільйона гривень, переплачених за електроенергію

26 Березня 2024, 16:23
Громадам Рівненщини повернуть понад 5,3 мільйона гривень, переплачених за електроенергію 454
Громадам Рівненщини повернуть понад 5,3 мільйона гривень, переплачених за електроенергію

Прокурори органів Рівненської обласної прокуратури довели факти неодноразового безпідставного збільшення ціни за одиницю товару та укладення незаконних додаткових угод до договорів на постачання електроенергії для освітніх та медичних закладів територіальних громад Рівненщини, а також кількох закладів обласного підпорядкування.

Господарський суд Рівненської області погодився з позицією прокуратури і задовольнив 11 позовних заяв в інтересах держави до енергопостачальної компанії та зобов’язав повернути до бюджетів громад та до обласної казни понад 5,3 мільйона гривень надмірно сплачених коштів. Про це повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури. 

Найбільшу суму Товариство поверне Рівненській громаді, оскільки саме її комунальне підприємство переплатило 3,8 млн грн за електроенергію. Ще близько 750 тис. грн підприємство виплатить 3 громадам Дубенщини – Тараканівській, Бокіймівській та Привільненській. До обласного бюджету енергопостачальна компанія поверне майже пів мільйона гривень.

Робота прокурорів на цьому напрямку триває, адже належне, прозоре та раціональне використання бюджетних коштів – одне з найважливіших питань нашого сьогодення.

Після набрання рішеннями суду законної сили прокурори будуть контролювати хід їх виконання.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024