Загинули двоє військових із Рівного – Роман Машук і Роман Мендалюк

26 Березня 2024, 18:51
Загинули двоє військових із Рівного – Роман Машук і Роман Мендалюк 409
Загинули двоє військових із Рівного – Роман Машук і Роман Мендалюк

В останню дорогу у Рівному проведуть двох військовослужбовців, які загинули у війні з російськими окупантами – Романа Машука і Романа Мендалюка.

Прощання відбудеться 27 березня о 10:00 на майдані Незалежності, повідомив в.о. міського голови Віктор Шакирзян.

Роман Машук народився 21 вересня 1985 року у Рівному. За фахом він – програмувальник, працював у сфері ІТ.

«На момент повномасштабного вторгнення ми проживали у Києві. Роман не підлягав призову чи мобілізації, але добровільно став на захист Києва і нашої держави, вступивши до лав ЗСУ. Він надзвичайно серйозно та відповідально поставився до служби, пройшовши не одну підготовку зокрема закордоном. Вони готувалися до непростих умов, до обставин, у які потраплять, знали, що буде важко, але це був їх свідомий вибір», – розповідає дружина воїна Ірина.
Захисник служив на Запоріжжі, а згодом воював за Авдіївку. 
38-річного солдата Романа Машука загинув 19 жовтня 2023 року на Донеччині. Опізнати тіло захисника вдалося лише у березні 2024 року.
Роман Мендалюк народився 3 січня 1984 року у селі Річки на Кореччині. 
«Коли почалося повномасштабне вторгнення, Рома був у селі — доглядав майже незрячого дідуся та літню бабусю, допомагав їм по господарству, був малим фермером, любив селекціонувати різні сільськогосподарські культури. Сам виявив бажання та переїхав в село, адже працював віддалено на іноземну компанію. Він не служив в армії, не мав такого досвіду, але як прийшла біда, долучився до місцевої тероборони, відповідав за чергування на блокпостах, сам чергував. А у серпні 2023 року сказам батькам, що отримав повістку, й сам долучився добровільно до ЗСУ», – розповідає тато воїна Анатолій.
Роман не зізнавався рідним, що готувався стати добровольцем, як його дідусь, який на початку минулого століття воював за Україну в лавах добровольців ОУН УПА під командуванням Степана Бандери. Він хотів потрапити на передові позиції.

40-річний солдат Роман Мендалюк загинув 20 березня 2024 року на Донеччині.

Поховають бійців на кладовищі «Нове». 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024