Судитимуть чоловіка, який підкинув похоронний вінок під двері рівненському журналісту Ісаєву

27 Березня 2024, 13:47
Судитимуть чоловіка, який підкинув похоронний вінок під двері рівненському журналісту Ісаєву 324
Судитимуть чоловіка, який підкинув похоронний вінок під двері рівненському журналісту Ісаєву

До суду скерували обвинувальний акт за фактом погроз вбивством та насильством щодо журналіста у зв’язку зі здійсненням ним законної професійної діяльності, за попередньою змовою групою осіб.

Слідством встановлено, що житель Рівного у липні 2023 року виконав напис «Вічна пам’ять, світла пам’ять … від вдячних читачів» на стрічці до поховального вінка, який залишили під дверима головного редактора місцевої інформагенції, повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури. 

Попри ретельне планування і конспірацію злочину, правоохоронцям вдалося встановити та відслідкувати автівки та маршрути руху потенційно причетних осіб, коло їх спілкування та мобільний трафік.

Обвинувачений зі слідством не співпрацював, своєї вини не визнав і намагався штучно забезпечити собі алібі.

Однак, у ході слідства, правоохоронцям вдалося здобути достатньо доказів, аби у грудні 2023 року одному зі зловмисників повідомити про підозру, а нині скерувати до Рівненського міського суду обвинувальний акт щодо цієї особи. Наразі правоохоронці встановлюють причетність інших осіб до скоєння злочину.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УКР ГУНП в області.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі терміном до трьох років. 

Зазначимо, що йдеться про погрози рівненському журналісту Владу Ісаєву, який є творцем місцевого анонімного телеграм-каналу «Штірліц». Сам Влад каже, що є редактором інформаційної агенції «Західний аргумент». Однак видання вже кілька років не працює. 

 

До слова, Влад Ісаєв отримує погрози у свою адресу не вперше. У 2007 році йому погрожували вбивством і навіть стріляли в його бік із пістолета. Злочинцем виявився місцевий бізнесмен Анатолій Пєхотін, котрий за цей злочин був засуджений і арештований, але відпущений за амністією. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024