Правоохоронці Рівненщини заблокували канал контрабандного ввезення прекурсорів з Єгипту

28 Березня 2024, 16:17
Правоохоронці Рівненщини заблокували канал контрабандного ввезення прекурсорів з Єгипту 247
Правоохоронці Рівненщини заблокували канал контрабандного ввезення прекурсорів з Єгипту

У ході документування злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, правоохоронці Рівненщини виявили канал нелегального постачання в Україну прекурсорів. 

На контрабанді заборонених речовин в особливо великих розмірах викрили жительку Хмельниччини, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненщини. 

За даними слідства, жінка, раніше судима за незаконне перевезення заборонених речовин, висновків не зробила і продовжила займатися протиправним бізнесом. У лютому цього року вона запропонувала клієнту свої послуги із перевезення прекурсорів з Єгипту до України з приховуванням від митного контролю. 

Чоловік погодився і заплатив понад 400 тисяч гривень та 1800 доларів США за товар і транспортні витрати. Вже у березні зловмисниця полетіла до Єгипту, а доставку псевдоефедрину організувала через Італію. Зокрема, вона передала одному з приватних перевізників кілька сумок з продуктами та, нібито, пральним порошком.

Передачу клієнт забрав на території України. Проте, правоохоронці почали документувати злочин ще на етапі його підготовки, а відтак понад 13 кілограмів контрабандного псевдоефедрину, з якого виготовляють психотропну речовину метамфетамін, в обіг не потрапив. Орієнтовна вартість цього прекурсору на «чорному» ринку – близько трьох мільйонів гривень. 

Контрабандистку затримали, коли вона приїхала до свого пособника в Рівне по аванс на перевезення наступної партії заборонених речовин.

Жінці вже повідомили про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024