«Ми шукаємо нових людей, нехай недосвідчених в політиці, проте які поділяють наші цінності», – Павло Алексєвич

23 Жовтня 2020, 11:22
 Павло Алексєвич 2975
 Павло Алексєвич

Кожне місто має своє обличчя і те, що відрізняє його з-поміж інших. Рівне  – не виключення. Над зовнішнім виглядом нашого міста, аби він не «різав очі» й не засліплював надмірною яскравістю, й працює Павло Алексєвич. Надати Рівному стилю покликаний порядок розміщення вивісок у місті, розробкою якого він займався. А вже за декілька днів Павло за підтримки рівнян як лідер міської організації «Європейської Солідарності» зможе впливати на прийняття рішень «зсередини» місцевої влади.

«Ідея нарешті впорядкувати вивіски виникла, щоб зробити обличчя міста сучасним і самобутнім. До справи підійшли комплексно.Спершу ми вивчили досвід інших країн. Там ситуація інша, бо ж вивіски органічно доповнюють архітектуру», – розповідає Павло. «Тому виникла ідея впорядкувати це і у нас. Ми обговорювали задум у соціальних мережах, за тим зібрали робочу групу для вивчення питання з професіоналами в різних галузях, рівнянами й нарешті затвердити розроблені правила рішенням виконавчого комітету наприкінці 2018 року».

До справи залучили архітекторів, юристів, представників виробників самих вивісок, підприємців. Правила розробляли кілька місяців. Члени робочої групи спільно визначали стандарти, а потому графічно зобразили, як можна розміщувати рекламу, а як – ні.

Під час протесту біля ОДА проти спільного інспектування зони АТО/ОСС
Під час протесту біля ОДА проти спільного інспектування зони АТО/ОСС

 

«Ми пройшли увесь шлях, тож тепер добре знаємо процедуру створення важливих документів, які повинні відповідати закону та організовувати однакові правила гри для підприємців. Скажу, що це непросто, але цілком можливо зробити. Як маркетолог, усвідомлюю, що саме такий підхід дозволить бізнесу у нашому місті розвиватися й рости. Правила працюють майже два роки. За цей час чимало підприємців зрозуміли, чому вони з’явилися, прийняли їх і привели вивіски до відповідності. Так, це зробили не всі, але ми рухаємось у правильному напрямі», – переконаний Павло.

Не так давно обов’язки Павла Алексєвича розширилися й у політичному векторі. Адже саме він – голова міської організації оновленої «Європейської Солідарності» у Рівному та йде на вибори депутатів до міськради під номером 1 в списку.

«Зараз ми активно працюємо над залученням людей, які насправді розділяють наші цінності. Людей нових, навіть не знайомих з політикою, які готові працювати для розвитку міста, області, країни. Насправді цьогорічні вибори, аж ніяк не сприяють такому відбору. Тому зараз надзвичайно важливо відсіяти тих, хто лише хоче використати назву партії для особистих цілей, від справжніх прихильників. Упевнений, що зможемо це зробити», – каже голова Європейської Солідарності у Рівному.

На відкритті міського офісу ЄС і громадської приймальні Яни Зінкевич
На відкритті міського офісу ЄС і громадської приймальні Яни Зінкевич

 

За словами Павла, партійний осередок навіть приміщення під офіс орендував відразу на кілька років, як підтвердження того, що працюватимуть не лише під вибори. Тож мають власні погляди на розвиток обласного центру.

«Самобутність Рівного, його особливість у гарному географічному положенні. Це дає можливість перетворити місто на гарний логістичний центр. У нас є все – аеропорт, залізничні вузли, транспортні розв’язки. Тобто усе для того, щоб товари могли рухатися саме через наше місто. Це дозволить Рівному розвиватися, підприємцям будувати власну справу, до того ж у різних галузях, а отже спонукатиме покращувати інфраструктуру, зробить місто комфортним для його жителів», - переконаний Павло.

Ірина НАГОРНА

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024