У Костополі модернізують системи водопостачання та водовідведення

22 Вересня 2021, 13:13
У Костополі модернізують системи водопостачання та водовідведення 3291
У Костополі модернізують системи водопостачання та водовідведення

Системи водопостачання та водовідведення мають намір впорядкувати на кількох вулицях Костополя. В місті вже почали працювати над цим проєктом й мають намір залучати фінансування із різних джерел. 

Журналісти видання Район.Рівне поспілкувалися із заступником міського голови Костополя Леонідом Безбахом та детальніше розпитали про впорядкування систем водопостачання та водовідведення.

Леонід Безбах
Леонід Безбах

– Мережі плануєте замінити суто по місту чи йдеться про всю громаду?

– В контексті цього проєкту говоримо суто про місто – водопровідну та каналізаційну систему.

 

– Чи рахували вже, якою буде сукупна вартість робіт?

– Наразі маємо 39 тисяч гривень, які підуть на вишукувальні роботи, винос обєктів на карти, прорахунки через всю мережу водопроводу, інженерні послуги… Лише після цього можна буде говорити про конкретну кінцеву суму.

– В якому стані наразі перебувають мережі водопостачання та водовідведення у Костополі?

– Протягом девяти місяців, як профільний заступник міського голови, досліджую ситуацію, тому можу сказати, що мережі в задовільному стані. Проте вони потребують капітального ремонту. Так само як і очисні споруди та водопровідна система загалом. Наразі програма з підтримки комунального підприємства «Костопільводоканал» вже прийнята й прописані всі необхідні моменти. В переважній більшості це капітальне будівництво мереж водопровідної та каналізаційної системи. 

Є великий проєкт по будівництву каналізаційної насосної станції в районі вулиці Грушевського. Будівництву самопливних каналізаційних колекторів по вулицях Пилипа Орлика, Лятуринської, Грушевського, Парковій та Костопільській. Також йдеться про спорудження напірної каналізації від КНС в районі вулиці Грушевського до самопливного каналізаційного колектора по вулиці Рівненській.

Звісно, це великі кошти, тому частково співпрацюватимемо з обласним природоохоронним фондом, залучати кошти обласного бюджету, ДФРР чи субвенцію на соціально-економічний розвиток. Словом, шукатимемо фінансування зі всіх джерел. Тому що на цій території є ряд вулиць та доріг, які підлягають під капітальне будівництво. Але наразі там немає комунікацій, які потрібно прокласти перш ніж асфальтувати.

– Скільки часу потрібно, аби на згаданих Вами вулицях повністю замінити системи водопостачання та водовідведення?

– Якщо говорити глобально, це може зайняти до двох років. Я зараз кажу про всі етапи, які передбачає проєкт: вивчення економії, виготовлення кошторисної документації, вишукувальні роботи, експертиза… Проте це буде вагомий крок у розвитку громади.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39