Класика, мотиваційна, дитяча: яку літературу радять відомі рівняни

01 Січня 2022, 16:49
Класика, мотиваційна, дитяча: яку літературу радять відомі рівняни 2842
Класика, мотиваційна, дитяча: яку літературу радять відомі рівняни

Новий 2022 рік вже увійшов на поріг. По переду – Різдво. А люди, тим часом у передсвятковій метушні, в заторах, у чергах. Але так важливо у ці дні не втрачати рівновагу. У цьому допоможе читання улюблених книг.

Якщо ви раптом шукаєте, що ж почитати взимку за чашкою смачної кави чи чаю, «Район.Культура» запитав у відомих рівнян, що вони рекомендують у такому випадку. Отож, лідирує у списку мотиваційна література, а поступаються їй різдвяні оповідки.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зараз надає перевагу аудіокнигам:

«Останнім часом почав слухати аудіокниги. Це дуже хороша альтернатива, якщо ти часто в дорозі. З останніх мною прочитаних саме паперових книжок – це «Там, де немає Бога» авторства Макса Кідрука. До речі, він наш земляк. Його творчість стрімко набирає обертів, тому рекомендую. Дуже цікаво та глибоко пише, і коли описує ту чи іншу подію, автор заглиблюється в технічні деталі. А з доньками, на жаль, читаємо разом не часто. Але одна з наших улюблених книг – це «Поліанна», автором якої є Елеонор Портер. Нещодавно подарував дітям книгу про фінансову грамотність Бодо Шефера «Пес, на ім'я Мані». Донечкам дуже сподобалася. Також люблю мотиваційну літературу. Наприклад, видання Стівена Кові. Читайте книги, адже вони, як і люди, приходять в життя завжди вчасно».

Віталій Коваль
Віталій Коваль

 

Речниця міського голови Рівного Ольга Лірник полюбляє ліричну музику в поєднанні із читанням:

«Коли на свята ми маємо трошки більше часу на те, щоб не поспішати на роботу та присвятити час для близьких та для себе, то варто використати ці моменти з користю. Хіба не класно: увімкнути улюблену різдвяну підбірку хітів різних років та насолодитися цими душевними мотивами. А ще свята – це період, коли хочеться більше обіймати дітей, повертатися до улюблених з дитинства книг, які зачитані до дірок на сторінках, та почати читати нові, які тільки приніс під ялинку Святий Миколай. У нас на ці канікули заплановано прочитання «Різдвяної свинки» авторства Джоан Роулінґ та «Викрадачів снігу» Анастасії Нікуліної».

Ольга Лірник
Ольга Лірник

 

Начальник міського управління ЖКГ Володимир Пилипчук звертається до класиків:

«Завжди люблю повертатися до класики. Мені здається твори «Любов до життя» та «Біле ікло» Джека Лондона, який був не лише письменником, а й громадським діячем – навічно закарбовані у списку найкращої світової літератури. А зараз читаю книжку «Поштовх», авторами якої я є лауреат Нобелівської премії з економіки Річард Талер та науковець у галузі права Кас Санстейн».

Володимир Пилипчук
Володимир Пилипчук

 

Співзасновниця діджитал-агентства ProDes, помічниця депутата Рівненської міської ради Іванна Пристайович зараз обирає для себе мотиваційну літературу:

«Надаю перевагу мотиваційній літературі, а не художній, тому раджу почати Новий рік з правильної ноти й зарядитися натхненням на весь 2022-й із книгою «Мистецтво мислити масштабно». Вона точно дозволить переступити за рамки своїх обмежень. Корисною буде книга Стіва Мак-Клатчі «Будь лідером: вирішуй, плануй, дій». З неї можна зрозуміти про форми вираження людської мотивації, про цінність часу, і як підсумок – планувати варто не тільки на місяць, а й на роки вперед. Ну і давайте ще третю рекомендацію – Рід Гастінгс та Ерін Маєр «NETFLIX і культура інновацій» - це вже бізнесова книжка, у якій проаналізована історія успіху компанії й визначається чому бізнесів багато, але прогресивними серед них стають одиниці».

Іванна Пристайович
Іванна Пристайович

 

Художниця Інна Харчук звертає увагу на ілюстрації в книгах:

«Святковий чи не святковий період – читаю та малюю я постійно. Але є особливі книги, які запали мені в серденько. Книга мого дитинства, яка асоціюється саме з таким різдвяним періодом – це «Снігова королева». Але обов’язково на її сторінках мають бути ілюстрації Владислава Єрко».

Інна Харчук
Інна Харчук

 

Директор Департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій Рівненської ОДА Олександр Поліщук пропонує рівнянам… «полоскотати» нерви ось такою книгою:

«Зануритися в атмосферу безжальної зимової хурделиці можна разом із книгою «Немає виходу» Тейлора Адамса. Книга розповідає про студентку, яка через гори повертається додому на канікули. Хуртовина блокує дорогу, зв’язку немає, але дівчина знаходить прихисток в придорожньому закладі – разом із чотирма незнайомими мандрівниками, що потрапили в заметіль… Що було далі? Беріть мандаринки, глінтвейн, м’якенького пледа і відкривайте сторінки цього непередбачуваного детектива. Розв’язка лихо закрученого сюжету наступає буквально на останній сторінці, тож роман читається на одному подиху».

Олександр Поліщук
Олександр Поліщук

 

А депутатка Рівненської обласної ради Юлія Назарчук каже, що в передсвятковий період повертається до історій з дитинства:

«Взагалі люблю читати і читаю багато. Як правило, книги під свята не підбираю, а обираю те, що до душі: це може бути і Ліна Костенко чи Ремарк, Володимир Лис чи Пауло Коельйо. Але цьогоріч передсвятковий настрій надихнув мене поновити в пам’яті одну з найпрекрасніших історій дитинства про дива, дружбу і добро. Тому я почала перечитувати «Гаррі Поттера».

Юлія Назарук
Юлія Назарук

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024