Де сховатися у випадку війни: перелік та стан укриттів у громадах Рівненського району

11 Жовтня 2022, 11:55
Де сховатися у випадку війни: перелік та стан укриттів у громадах Рівненського району 9778
Де сховатися у випадку війни: перелік та стан укриттів у громадах Рівненського району

Протягом останнього часу чи не найобговорюванішою темою у суспільстві залишається ймовірність повномасштабного вторгнення Росії на українські землі. Експерти намагаються передбачити сценарії, за якими діятиме ворог.

В цих умовах гостро постає питання безпеки цивільного населення. Де сховатися людям у випадку надзвичайної ситуації? Журналісти видання Район.Рівне поцікавилися у громадах, які свого часу були районними центрами, про стан та кількість укриттів, а також попросили перелік адрес захисних споруд цивільного захисту.

Здолбунів

На території Здолбунівської міської територіальної громади знаходиться 92 споруди цивільного захисту. З них – 10 сховищ та 82 протирадіаційні укриття. В них передбачене укриття для 20150 людей.

Як повідомили на наш інформаційний запит у громаді, для решти населення передбачене укривання в підвалах, які знаходяться найближче за місцем проживання.

За результатами перевірки, яку проводили у 2021 році, вісім споруд цивільного захисту оцінили як готові, 78 – обмежено готові, шість – не готові.

Перелік адрес, за якими знаходяться укриття у Здолбунівській громаді:

 
 
 
 

Березне

На території Березнівської міської громади налічується 96 споруд цивільного захисту. 52 з них перебувають на балансі міської ради.

У відповідь на наш інформаційний у територіальній громаді повідомили, що у захисних спорудах, розташованих на території підприємств, установ та організацій укриваються особи, які перебувають там на момент виникнення надзвичайної ситуації.

Підвальні приміщення у багатоквартирних будинках є найпростішими укриттями для мешканців цих та найближчих будинків, у яких відсутні подібні укриття.

Стан готовності захисних споруд у Березному перевіряли у 2021 році. Згідно з результатами інспекції, кожну четверту споруду визнали неготовою до використання за призначенням. Причинами неготовності називають підтоплення, не проведені капітальні ремонти, не передання споруд на баланс, ліквідація балансоутримувача та інші.

Загалом, кажуть у міській раді, наявні на їхній території споруди цивільного захисту можуть вмістити 30 тисяч людей.

Перелік захисних споруд, розташованих на території Березнівської ТГ:

 
 
 
 

Корець

Як повідомили Корецькій територіальній громаді, на їхній території знаходиться 51 протирадіаційне укриття. Більшість із них перебувають у стані неготовності або обмеженої готовності.  Одночасно тут можуть вміститися близько 9507 людей.

Перелік захисних споруд, розташованих на території Корецької громади:

 
 
 
 
 
 
 

 

Рівне

На балансі Рівненської міської ради перебуває 34 об'єкти цивільного захисту. Шість із них є готовими до використання за призначенням. Вісім укриттів є неготовими. Решта перебувають у стані обмеженої готовності. Загалом тут може вміститися орієнтовно 6778 людей.

Перелік адрес укриттів:

 
 
 

 

Також на території громади знаходиться 20 об'єктів цивільного захисту державної форми власності, які під час приватизації не увійшли до статутних капіталів господарських товариств.

Як повідомляють у регіональному відділенні Фонду державного майна України по Рівненській і Житомирській областях, відділення неодноразово зверталося до міс якої ради щодо безоплатної передачі на баланс міста цих об’єктів цивільного захисту. Втім згоди на прийняття цих споруд в комунальну власність не отримали.

У відомстві додають, до повноважень регіонального відділення Фонду не сходить забезпечення утримання захисних споруд. Кошти на утримання та ремонт цих приміщень в державному бюджеті не передбачені.

Більшість з цих об’єктів є обмежено готовими або не готовими для використання.

Перелік адрес:

 
 
 

 

Костопіль

У Костопільській міській громаді налічують 34 споруди цивільного захисту. 31 з яких перебуває у стані обмеженої готовності. Ще три – вбудовані.

Загалом тут можуть вміститися близько 10100 людей.

Перелік адрес:

 
 

 

Гоща

Скільки захисних споруд знаходиться на території Гощанської територіальної громади, а також скільки людей зможуть знайти там прихисток у випадку надзвичайної ситуації наразі не відомо.

У відповідь на наш інформаційний запит у селищній раді відповіли, що, з огляду те, що громада була створена нещодавно, тож наразі триває інвентаризація усіх захисних споруд цивільного захисту, які знаходяться на території ТГ.

Додають, наприкінці січня 2022 року місцева комісія ТЕБ НС затвердила комісію з оцінки стану готовності захисних споруд та графік обстежень. Про результати перевірки пообіцяли повідомити додатково.

Тим часом у Рівненській облдержадміністрації розробили ІНТЕРАКТИВНУ КАРТУ укриттів та захисних споруд.  Тут ви можете детальніше подивитися адреси усіх укриттів, які знаходяться у вашому районі, місті чи селі.  

 

 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024