Травмований в автопригоді хлопчик із Рівного виготовляє прикраси з бісеру, щоб допомогти ЗСУ

22 Липня 2022, 19:40
Травмований в автопригоді хлопчик із Рівного виготовляє прикраси з бісеру, щоб допомогти ЗСУ 2377
Травмований в автопригоді хлопчик із Рівного виготовляє прикраси з бісеру, щоб допомогти ЗСУ

Восьмирічний Дмитрик Драбич із Рівного внаслідок аварії тимчасово скутий у рухах. Проте дитина не стоїть осторонь того, що відбувається в Україні,  робить свій посильний внесок, наближаючи перемогу над російським агресором 

У травні Дмитрик попав в автомобільну аварію, близько місяця провів у лікарні і досі залишається не може вільно рухатися, проводячи весь час у ліжку. Перелом руки, ноги і черепа, струс мозку, численні забої, складні операції, заборона сідати та вставати – це ще не весь перелік того, що довелося пережити хлопчику.

Після повернення додому з лікарні, оговтавшись від шоку, він почав шукати собі заняття – складав конструктори, малював картини, грався з домашніми улюбленцями (кроликом, хом'яком, папугою), а потім почав задумуватися над тим, як він може бути корисним своїй рідній країні, у якій триває війна.

Не зважаючи на те, що рухатися вільно Дмитрик не може, а рука та нога загіпсовані, хлопчик вирішив працювати з бісером. Не все складалося легко, бо Діма шульга, а у нього перелом саме лівої руки, до того ж приєднаний зовнішній металевий фіксатор, пошкоджений нерв, що впливає на рухливість пальців.

Мама Дмитрика Леся, до речі, теж творча особистість (малює картини, виготовляє різні корисні для дому речі, а також прикраси) підтримала бажання та творчі поривання сина і в усьому допомагає йому. Але він самостійно обирає гаму кольорів, поєднує їх, компонує, продумує композицію, вибирає бісер та інші матеріали.

За кілька тижнів правою рукою (Дмитрик перелаштувався з лівої на праву) хлопчик сплів з десяток авторських прикрас з бісеру – браслети, намиста, сережки. Мама анонсувала в соцмережах продаж аксесуарів, в які Дмитрик вклав свою душу і, над якими так натхненно працював. Майже всі кошти, отримані з продажів, хлопчик із мамою Лесею перераховують на потреби ЗСУ, залишають невеличку частку на матеріали для подальшої роботи. Хлопчик радіє, що може бути корисним, та і не так сумно проводити час в ліжку.  

«Бісерні проби в Діми розпочалися весною, коли я собі плела червоне намисто в українському стилі. Він тоді зробив прикраси для подружки на день народження. А ще Діма сплів мені намисто на тридцятиріччя в червні, вчить маму носити прикраси, та його вироби безцінні! Робить різні аксесуари для мам та сестричок друзів (процес не швидкий в нього напруга в шиї та руці, лежачи). Чесно, я трошки в шоці, як він старається», – розповідає мама Леся.

Дмитрик тішиться, коли його вироби купують, це для нього дуже важливо.

«Ви змусили танцювати його однією ногою і рукою, лежачи! Нехай ромашечки на намисті оберігають і обіймають ніжно вас! Дякую!» ‒ мама не стомлюється повторювати слова подяки всім тим, хто купує прикраси у Діми, підтримуючи його в такий складний час і одночасно допомагаючи ЗСУ. 

«Це є доброю справою, вважаю і так відчуваю, бо це підтримка, це натхнення, це усвідомлення, що на щось здатний, що щось можеш!», – уважає сам Дмитрик.

Щоб замовити бісерні аксесуари у Діми, шукайте у соцмережах (Facebook, Instagram) сторінку Лесі Драбич. Вам запропонують уже готові прикраси, або ж маленький майстер виготовить для вас на замовлення. 

Можна тільки щиро подякувати дитині, яка не зважаючи на всі випробовування долі, намагається бути корисною рідній Україні і наближає Перемогу так, як йому вдається. 

Валентина ТУРЧИН 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024