Рівненські праворадикальні активісти пікетували поліцію

03 Вересня 2020, 17:37
Пікет під обласним управлінням поліції в Рівному 1482 Джерело: https://suspilne.media/
Пікет під обласним управлінням поліції в Рівному

У Рівному на вулиці Хвильового біля обласного управління поліції біля півсотні активістів провели акцію незгоди з діями поліції щодо затримання учасників обстрілу автобуса в Красноградському районі на Харківщині. Акцію організували та провели представники "Національного корпусу", "Правого сектора" та ВО "Свобода". Захід почався о 12-й годині 3-го вересня і тривав 15 хвилин. Партійної символіки не використовували. Про це повідомило рівненське Суспільне.

Акція була анонсована заздалегідь на сторінці рівненського осередку партії "Національний корпус". Зі слів присутніх у Рівному, така акція має всеукраїнський характер і відбувається у багатьох містах. А стосується вона подій на Харківщині, де після нападу на автобус представників партії "Патріоти - за життя" поліцейські затримали півтора десятка людей.

"Шістнадцять хлопців, яких затримали за звинуваченням у нападі на автобус з ватними тітушками Киви – це харківські робінгуди. Не злочинці, а справжні патріоти, які вийшли на захист Української Держави. Хлопці – герої. Вони вчинили правильно", - сказав під час заходу керівник інформаційного сектору рівненського осередку "Нацкорпусу" Дмитро Зварич.

Фото https://suspilne.media/
Фото https://suspilne.media/

"Ні СБУ, ні президент нічого не роблять для того, щоб зупинити п’яту колону. Вони мовчки спостерігають за стрімким розгортанням в Україні бойових мереж "русского міра". Якщо влада не реагує на загрозу з боку Кремля та бандитів Медведчука, це змушені робити звичайні патріоти", - йшлося в анонсі акції на сторінці "Нацкорпусу". Ці слова були повторені й під стінами поліції.

Присутні підписали колективне звернення під час акції і передали заступнику начальника поліції області Василю Зелінському. Він зазначив, що правоохоронці діють в межах законодавства, а саме звернення пообіцяв зареєструвати та передати далі.

Хронологія подій після 27 серпня під Харковом 

  • Ввечері 27 серпня під Харковом обстріляли автобус з представниками організації "Патріоти — За життя".
  • Поліція кваліфікувала напад на автобус як хуліганство та замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських спонукань.
  • В МВС повідомили про затримання 14 учасників обстрілу автобуса в Красноградському районі на Харківщині. У затриманих вилучили травматичну зброю та газові балончики.
  • З місця стрільби швидка забрала трьох поранених. Пізніше поліція повідомила, що госпіталізовані четверо. Стан поранених стабільний, без загрози для життя.
  • ОПЗЖ заявила про причетність Нацкорпусу до обстрілу автобуса під Харковом. Нацкорпус відкидає.
  • Підозру оголосили 14 затриманим. За інформацією поліції, показів вони не дають.
  • Вранці 29 серпня Київський райсуд Харкова почав обирати запобіжні заходи підозрюваним.
  • У справі про напад на автобус у Харківській області з'явилося двоє нових фігурантів. Вони — харків'яни.
  • На підтримку затриманих біля суду зібрались представники "Національного корпусу", "Фрайкору" та "Правого сектору".
  • Харківський депутат Іван Ракич просив віддати на поруки одного з підозрюваних у нападі на автобус.
  • 30 серпня Київський районний суд Харкова відправив до слідчого ізолятора чотирьох останніх фігурантів справи про напад на автобус організації "Патріоти — За життя" поблизу Люботина. Усі 16 підозрюваних арештовані на два місяці без права вийти під заставу.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024