Що відомо про 16 кандидатів, які претендують на посаду мера Рівного

02 Жовтня 2020, 16:16
Міська рада Рівного 3534
Міська рада Рівного

Рівненська ТВК офіційно зареєструвала 16 кандидатів на посаду Рівненського міського голови. 14 з них – чоловіки і двоє – жінки. Суспільне зібрало з відкритих джерел інформацію, відому про кожного з них. А ще із особистих сторінок та публікацій сформували те, про що вони заявляють, ідучи на цю посаду.

Юрій Вознюк

Юрій Вознюк
Юрій Вознюк

Загальні відомості. 40 років, народився у Луцьку.

Фінансовий директор ТОВ фірми «Екорембуд ЛТД», безпартійний, висунутий ПП «За майбутнє». Його кандидатом у мери підтримує чинний міський голова Рівного Володимир Хомко.

У 1983 році переїхав з батьками у Рівне. Із 1986 по 1997 рік навчався в рівненській школі №1. Займався легкою атлетикою, зокрема, метанням молота. Кандидат у майстри спорту.

Освіта: вища, закінчив МЕГУ ім. С.Дем’янчука «Фінанси» (2002 рік) та аспірантуру КНЕУ ім. В.Гетьмана.

З 2002 по 2012 зробив кар'єру від бухгалтера-економіста до фінансового директора у фірмі «Екорембуд».

Політична діяльність. 2010-2012 Депутат Рівненської міськради від ПП «Фронт Змін», голова фракції «Фронт змін». Був головою Рівненської міської організації «Фронт змін», членом ВО «Батьківщина», з 2014-го член ПП «Народний фронт».

З 12.2012 – 11.2014 народний депутат України 7-го скликання (виборчий округ № 153 Рівненської області, від ВО «Батьківщина»). Голова підкомітету з питань оподаткування доходів юридичних осіб, уніфікації податкового і бухгалтерського обліку Комітету з питань податкової та митної політики. Член фракції ВО «Батьківщина».

11.2014 – 29.08.2019 рр. народний депутат України 8-го скликання (виборчий округ № 153, Рівненської області, від ПП «Народний фронт»). Заступник голови Комітету з питань податкової та митної політики. Член фракції ПП «Народний фронт».

Про що заявляє. Юрій Вознюк серед основних акцентів передвиборчої програм декларує розвиток Рівного в економічному плані, а також посилення роботи в сферах безпеки й екології, спорту і туризму. Він неодноразово заявляв, що має досвід за дві каденції роботи у парламенті як нардеп і знає, «у які двері стукати».

«Мені добре відомо, як це працювати над розвитком громади, залучати інвестиції та реалізовувати соціально-економічні проекти», – казав у інтерв'ю кандидат.

Майно та активи. У найактуальнішій декларації, поданій перед звільненням з ВРУ, вказав, що має у Рівному земельну ділянку площею 957 метрів квадратних, а також три у Сосновому Березнівського району. Володіє третиною квартири та будинком прощею 257 квадратів в обласному центрі. А також мав незавершені три квартири у житловому комплексі біля драмтеатру.

Інше. Одружений вдруге. Має двох дітей у другому шлюбі та трьох – від першого.

 

Віталій Герман

Віталій Герман
Віталій Герман

Загальні відомості. 47 років, рівнянин.

Освіта: вища, закінчив Рівненський державний педагогічний інститут (кваліфікація – вчитель початкових класів і фізичної культури) та Острозьку академію (кваліфікація – юрист).

Наразі заступник міського голови Рівного з питань діяльності виконавчих органів міської влади.

Є членом громадської організації «Всеукраїнська асоціація центрів надання адміністративних послуг». З 2001 року працює у виконавчих органах Рівненської міської ради.

Політична діяльність. Безпартійний, іде в мери від політичної партії «Перемога Пальчевського».

Про що заявляє. Віталій Герман заявляє, що є людиною справи і не хоче мати нічого спільного із підкилимними іграми. В інтерв'ю журналістам казав, що має знання, досвід, команду, яка здатна змінити обличчя Рівного реальними справами.

«В пріоритеті – зменшення тарифів на комунальні послуги. А також модернізація лікарень і місцевих доріг. Розвиток підприємництва, залучення інвестицій та звичайно нове, сучасне, обличчя Рівного!», – писав на своїй сторінці Герман.

Майно та активи. У декларації за 2019 рік, яка є у доступі, вказано 5 будинків та одна земельна ділянка, в усіх цих позиціях Віталій Герман має 50% власності. Загалом за 2019 рік посадовець отримав 651 217 гривень. З них 592 370 гривень заробітної плати, а також 23 282 гривень пенсії, 192 гривні – проценти у банку та 35 373 гривень від управління праці та соцзахисту населення виконавчого комітету Рівненської міської ради. Задекларував кандидат грошові активи у розмірі 24 тисяч доларів США.

Інше. Одружений, має двох доньок.

Роман Денисюк

Роман Денисюк
Роман Денисюк

Загальні відомості. 37 років, рівнянин.

Приватний підприємець, член ПП «ГОЛОС», від неї ж і висувається.

Освіта: вища, закінчив Рівненський інститут слов’янознавства, спеціальність «банківська справа».

З 2010 р. – член Рівненського міського виконавчого комітету.

Політична діяльність. Був керівником Рівненської міської організації «Фронт Змін». У 2010 р. балотувався в облраду від цієї ж політсили (не обрано).

У 2013 брав участь у проміжних виборах до облради по округу №5 в смт Гоща як кандидат від Об’єднаної Опозиції, ВО «Батьківщина».

У 2014 р. – політична партія «Всеукраїнське об’єднання «Громадський контроль». Наступного року на виборах Рівненської міськради за списками ВО «Громадський контроль» не пройшов.

Член ПП «ГОЛОС», координатор партії в Рівненській області. У 2019 році на позачергових виборах до ВРУ був у списку під №55 «Голос» (не обраний).

Про що заявляє. В одному із дописів, що стосуються виборів, він написав, що людям багато років в голову вкладають думку про те, що господарник – це чи не найголовніша риса міського голови. Тим самим зводячи всю сутність посади «мера» до обов’язків завгоспа, який дивиться, чи двори підмели, чи сніг почистили.

«Однак місто – це далеко не лише господарка. Це передусім люди, освіта, культура, бізнес, медицина і т. д. А тому розвивати та підтримувати потрібно кожну сферу, сприяти самореалізації кожного рівнянина. Робити все, щоб Рівне стало містом, в якому хочеться жити, працювати та виховувати дітей», – зазначив політик.

Майно та активи. З 2003 року – фізична особа-підприємець. З 2005р. – заступник директора ТзОВ «Сан Скерцо». З 2015 року – генеральний директор ТОВ «Велдмі».

Інше. Одружений, має сина.

 

Віталій Коваль

Віталій Коваль
Віталій Коваль

Загальні відомості. 39 років, народився у місті Березне на Рівненщині.

Голова Рівненської обласної державної адміністрації, безпартійний, проживає у Рівному, висунутий ПП «Слуга народу».

Освіта: вища, у 2003 році закінчив Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю «Банківська справа», у 2017 році закінчив Львівську бізнес-школу Українського католицького університету.

З 2004 по 2006 роки працював у кредитному департаменті ВАТ «Укргазбанк». З 2006 року по 2019-й – фізична особа-підприємець. Основний вид діяльності: оптова торгівля фруктами та овочами.

З 2008 по 2009 рік – директор ТОВ «Пробанк Консалт», м. Вишневе Київської області. З 2012 по 2014 рік – гендиректор ТзОВ «Інвесттрейдсервіс». 2014 рік – гендиректор ТзОВ «Санако», а 2015-й – «ВВВ Монтаж».

З 2018 року – заступник голови ради Всеукраїнської дорожньої асоціації.

З 2019 року – голова Рівненської облдержадміністрації.

Кандидат у майстри спорту з греко-римської боротьби, очолює ГС «Рівненська обласна федерація греко-римської боротьби», перший віцепрезидент Всеукраїнської федерації греко-римської боротьби. Член Національного олімпійського комітету України. Віцепрезидент Асоціації спортивної боротьби України.

Політична діяльність. Віталій Коваль на парламентських виборах у 2019 році агітував за нинішнього голову облради Олександра Данильчука від БПП.

Про що заявляє. Хоче залучати рівнян до вирішення проблем, оскільки вважає, що краще за них проблем ніхто не знає. У разі перемоги планує створити команду, яка б вирішувала ці проблеми. А ще у своїх роликах неодноразово піднімає питання інфраструктури міста для спорту і дозвілля.

«Рік тому я з бізнесу перейшов у виконавчу владу, мені чітко зрозумілі проблеми міста і області. Місто, як столиця області, самостійно жити не може. Воно має співіснувати і тягнути за собою весь край», – казав він у день свого висування.

Майно та активи. У декларації голови ОДА Віталія Коваля йдеться, що він орендує будинок на 265 квадратів у Вересневому в бізнесмена Володимира Ковальця та користується 0,2 гектара його землі на правах сервітуту. За 2019 рік до призначення на посаду заробив 75 658 гривень зарплати та благ на ТОВ»САНАКО», 122 490 – на ТОВ «ВВВ МОНТАЖ» та 68 053 – отримав в Рівненській ОДА.

Віталій Коваль має готівкою 28 100 доларів, і 65 562 гривень – у банках. Минулого року Віталій Коваль, подаючи декларацію кандидата на посаду, задекларував 144 371 гривень активів і 1 320 654 гривень доходу. За 2019 рік вони значно зросли: 2 013 713 та 2 678 273 гривень, відповідно.

Інше. Одружений, виховує двох доньок.

Валерій Коротков

Валерій Коротков
Валерій Коротков

Загальні відомості. 68 років, рівнянин. Директор ТОВ «АНГЛО-КЕПІТАЛ», безпартійний, самовисуванець. Освіта незакінчена середня спеціальна.

Його фірма «Еліксир» була відомою виготовленням солодкої води в поліетиленових пакетах. Володів футбольним клубом вищої ліги «Верес». Упродовж кількох місяців у першій половині 90-х оплачував харчування усіх школярів Рівного. Президент «Десна» Чернігів з лютого по травень 2009-го.

Політична діяльність. Під час президентських виборів у 1994 році був довіреною особою кандидата Леоніда Кучми в Рівненській та Волинській областях. На виборах президента через п’ять років спершу – претендент у кандидати на посаду Президента від Жіночої партії України, а згодом – довірена особа знову кандидата Леоніда Кучми в Харківській, Полтавській та Сумській областях.

Під час парламентських виборів у 2002 році Коротков був у першій п’ятірці від блоку ЗУБР (За Україну, Білорусь та Росію).

Був також членом Радикальної партії Олега Ляшка.

Про що заявляє. Станом на 1 жовтня не вдалось знайти жодної інформації про його плани на посаді мера у разі перемоги. На сторінці у Instagram вказано лише, що відкритий рахунок для його підтримки як кандидата.

Також є кілька оновлених фото та підписи на них, зокрема «Життя - це постійний процес відродження. (Е. Фромм)» та «Міняйте світ до кращого, дбайте про нього, бо ви в ньому живете».

Майно та активи. У відкритих джерелах даних про статки Валерія Короткова немає. У 90-ті вважався одним з найбагатших бізнесменів Рівного. Під час першої хвилі приватизації придбав у місті низку магазинів.

Інше. Інформації про це знайти не вдалось.

Галина Кульчинська

Галина Кульчинська
Галина Кульчинська

Загальні відомості. 59 років, народилася у м. Збараж Тернопільської області.

Заступниця міського голови Рівного , членкиня ВО «Батьківщина», висунута від цієї ж партії.

В 1964 році родина переїхала в Рівне. Закінчила Рівненську середню школу № 18.

Освіта: вища, у 1985 році закінчила Рівненський педагогічний інститут за спеціальністю «російська філологія», а в 1995 – Український інститут інженерів водного господарства за фахом «менеджер-економіст».

З 1983 по 1993 роки – робота у структурах міськкому і обкому Ленінської Комуністичної Спілки Молоді України.

З 1996 року засновниця і директорка радіокомпанії «Радіо Трек». До 2009 року – директорка ЗАТ «Радіо-Трек».

Політична діяльність. З 2006 р – членкиня ВО «Батьківщина». У 2006 р. – 2010 р. – депутатка Рівненської обласної ради 5-го скликання. Список БЮТ (безпартійна). Була заступницею голови комісії з питань культури і духовності.

З червня 2008 року рішенням Прем’єр Міністра України була введена до складу «Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі» при Кабінеті Міністрів України.

З 2009 року – заступниця міського голови Рівного.

У 2010 – Рівненська обласна рада 6-го скликання: «Батьківщина». Округ 39 мажоритарка (не обралась). У 2010 р. р. – 2015р – пройшла по списку «Батьківщини» у Рівненську обласну раду 6-го скликання.

У 2014 р – список №113 Верховна Рада 8-го скликання: «Батьківщина», (не обиралась). У 2015 році балотувалася у Рівненську обласну раду 7-го скликання від ВО «Батьківщина» по мажоритарному округу (не обиралась).

З 2015 року – депутатка Рівненської міської ради 7-го скликання. Пройшла №1 у списку ВО «Батьківщина».

Голова фракції «Батьківщина» у Рівненській міській раді, голова міської партійної організації ВО «Батьківщина».

Про що заявляє. Галина Кульчинська написала, що йде на вибори, в тому числі, і через «прохання багатьох людей». Виступає проти хаотичної забудови міста висотками, у разі перемоги має намір зберегти рекреаційні зони та прибережні смуги та зробити місто таким, щоб у ньому було комфортно наступним поколінням.

Майно та активи. У декларації за 2019-й вказала, що має квартиру та земельну ділянку у Рівному. За основним місцем роботи отримала 602 тисячі 558 гривень.

Інше. Заміжня, має сина.

 

Ігор Мічуда

Ігор Мічуда
Ігор Мічуда

Загальні відомості. 51 рік, рівнянин.

Начальник управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області. Безпартійний, самовисуванець.

У 90-х працював різноробочим, інженером, електромонтером, експедитором-товарознавцем, директором фірми «М.С.Р.»( будівництво). З 1997 по 2001 — виконроб ЗАТ «Речовий ринок». З 2002-го по 2008 рік посідає керівні посади у фірмах, пов'язаних з будівництвом.

З 2008 по 2010 рік — начальник Комітету технічного нагляду за будівництвом Рівненської області та місті Рівне. З 2010-го по 2013-й — директор ППФ «МЕКА», а з 2013 по 2015-й — приватний підприємець, фінансовий консультант.

З 9 квітня 2015 року — начальник управління ДАБІ у Рівненській області.

Політична діяльність. На виборах до Рівненської обласної ради у 2015 році йшов від партії БПП «Солідарність», але обраний не був.

Про що заявляє. Ігор Мічуда заявив у ЗМІ, що рішення балотуватись прийняв спонтанно, коли не відбулось чергове судове засідання проти нього. Під час передвиборчої кампанії, як він заявляє, хоче розповісти «правду» про місцевих забудовників. Вважає, що досвід та кілька вищих освіт можуть неабияк допомогти йому керувати містом у разі перемоги.

Майно та активи. З декларації за 2019 рік, яка є у доступі, Ігор Мічуда не зазначив жодного нерухомого чи рухомого майна. Загалом за 2019 рік кандидат на посаду міського голови задекларував: 111 429 гривень заробітної плати за місцем роботи. Також такі грошові активи, як кошти позичені третім особам на загальну суму 800 тисяч гривень. В декларації Ігор Мічуда також зазначив свої зобов’язання перед банком у розмірі 79368 доларів США.

Інше. Розлучений, має сина.

Кримінальна справа: Ігоря Мічуду та його сина підозрюють в легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. За версією слідства, Ігор Мічуда нібито вимагав та отримав 400 тисяч гривень від забудовника за те, що не буде ініціювати перевірок будівництва ЖК «Рівненська Брама».

У буцімто корупційній схемі були задіяні бухгалтер підприємства «МЕКА» та син посадовця Андрій, який працював директором на згаданому підприємстві. Ігоря Мічуду затримали 25 травня 2019-го року та помістили в СІЗО. 23-го жовтня його випустили з-під варти під нічний домашній арешт. Він заперечує версію правоохоронців та називає справу помстою забудовників.

Олексій Муляренко

Олексій Муляренко
Олексій Муляренко

Загальні відомості. 43 роки, рівнянин.

Генеральний директор ТОВ «Сталь-М», безпартійний, висунутий ПП «Сила і честь».

Освіта: вища, у 1998 році закінчив Рівненський економіко-гуманітарний інститут (МЕГУ ім. акад. С. Дем’янчука) за спеціальністю менеджер-економіст, викладач економіки.

У 2000 році – начальник дільниці ПП «Мет-Експо». З 2000 по 2001 роки – заступник директора Луцької філії ПП «Мет-Експо».

У 2001 – 2006 роках займався підприємницькою діяльність в сфері виробництва броньованих дверей. З 2006-го по 2013 рік – директор ТзОВ «Сталь-М».

2008 рік – координатор благодійного проекту «Наші діти»

Політична діяльність. 2010 – 2014 рр. – Рівненська обласна організація Політичної партії УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка – голова виконавчого комітету.

У 2010 балотувався до Рівненської міськради від УДАРу по мажоритарці.

У 2012 році йшов по списку від УДАРу до ВРУ. У 2014 році працював у апараті Верховної Ради України помічником – консультантом народного депутата України Віталія Чугуннікова (був помічником на платній основі і на громадських засадах).

26 жовтня 2014 року балотувався до ВРУ в одномандатному виборчому окрузі № 153 від «Блоку Петра Порошенка». Зайняв друге місце, поступившись тоді чинному нардепові Юрію Вознюку.

У 2015–2016 роках — депутат Рівнеради. З 2013 року — член виконавчого комітету Рівненської міської ради. Олексій Муляренко став депутатом Рівнеради за списком «БПП «Солідарність». На першій сесії міської ради VII скликання його обрали секретарем Рівнеради.

У 2015-му брав участь у місцевих виборах – був кандидатом на посаду міського голови Рівного від БПП «Солідарність», посів третю сходинку і не пройшов до другого туру.

З 28 квітня 2016 року до 24 червня 2019 року – голова Рівненської ОДА.

Заступник голови правління ГО «Асоціація працівників будівельної галузі м. Рівне та Рівненської області», член правління ГО «Українська Локсмайстер Федерація».

Про що заявляє. У своїх передвиборчих роликах і заявах багато уваги приділяє темі спорту, зокрема – спідвею, та доступності міста для людей з інвалідністю. Також вважає, що останніми роками Рівне повільно розвивається, відтак у владі потрібне перезавантаження.

«У нас багато планів. У нас є гарне бачення, є досвід управління. Є досвід управління особисто у мене, як голови адміністрації, так і в людини, яка «з нуля» побудувала бізнес», – сказав він під час партійної конференції.

Також заявив, що гарантує одразу після обрання міським головою ініціативу створення в Квасилові, який об'єднали із Рівним, старостинського округу. Також серед важливих завдань ставить відновлення повноцінної роботи аеропорту.

Майно та активи. Перед звільненням з посади голови ОДА Олексій Муляренко у декларації вказав, що має житловий будинок на 81 квадрат, дві земельні ділянки та цех у Рівному. Володіє 90% корпоративними правами на ТОВ «Сталь-М». За основним місцем роботи заробив 218 тисяч 597 гривень, а 110 500 отримав від надання «Сталь-М» в оренду Мав 93 тисячі гривень, 38 300 EUR готівкою, та 15 тисяч гривень на банківських рахунках.

Інше. Одружений вдруге, з дружиною виховують шістьох дітей. Троє дітей – від попереднього шлюбу, двоє – народжені у шлюбі з 2017-го з Наталією Муляренко, яка має сина від першого шлюбу.

Син Андрій Муляренко є одним із засновників новоствореного громадського формування з охорони громадського порядку «Характерник». Воно, в свою чергу, пов'язане (спільна адреса, телефон) з новоствореним осередком партії «Національний корпус» у Рівненській області

Олег Осуховський

Олег Осуховський
Олег Осуховський

Загальні відомості. 42 роки, народився у с. Великосілки, Кам'янка-Бузького району Львівської області.

Приватний підприємець, член ПП «Свобода», висунутий ВО «Свобода».

Освіта: вища, У 2007 році  економічний факультет Львівського національного університету ім. І. Франка за спеціальністю фінанси та кредит.

2000—2002 рр. – гравець професіонального футбольного клубу Газовик-Скала (Стрий). З 2003 по 2006 рр. був гравцем британських ФК “Кентіш-Таун” і “Барнет”, а у 2004 і 2005 рр. ставав чемпіоном Англії з міні-футболу.

2007-2008 рр. – працівник ПП «Меркурій», керівник транспортного відділу та маркетингу в місті Стрий Львівської області.

З 2010 р. — віце-президент міні-футбольного клубу «Кардинал-Рівне».

2010-2012 роки — заступник голови з загальних питань громадського комітету з моніторингу при Держкомпідприємництві України.

З 2012 року заступник директора ТОВ «Юридична фірма «Бондарчук і партнери».

Політична діяльність. З 1998 року – член ВО «Свобода. З 2006 до 2010 року був депутатом Кам’янко-Бузької районної ради Львівської області. У 2007 році балотувався до Верховної Ради від ВО «Свобода» під номером 285 у списку. 1998-2003 роки – помічник-консультант народного депутата України Олега Тягнибока на громадських засадах.

В 2007-2008 рр. – депутат Кам'янко-Бузької районної ради V скликання.

З 2008 року – голова ГО «Люстрація».

З 2009 року – голова ГО «Українська громада Києва» та член громадської ради при Київській обласній державній адміністрації.

2010 – депутат Рівненської обласної ради VI скликання, обраний по одномандатному виборчому округу № 40 (м. Рівне) від Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

З 2011 року – голова Рівненської обласної організації ВО «Свобода».

2012-2014 – депутат ВРУ 7-го скликання, обраний по одномандатному виборчому округу № 152 (м. Рівне) від політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода». Голова підкомітету з питань міжнародного співробітництва у сфері боротьби з організованою злочинністю і тероризмом та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

З 2014 - 2019 – депутат ВРУ, позафракційний, обраний по виборчому округу № 152 (м. Рівне) від партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода». Голова підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції.

У 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання по 152 округу (м. Рівне) від ВО «Свобода» як член партії. Обраний не був.

Про що заявляє. Олег Осуховський каже, що люди мають голосувати, передовсім, за ідейних людей, щоб потім «не бути рабами у Польщі чи іншій країні». Відтак, готує програму підтримки бізнесу та залучення інвестицій. Зачепив тему аеропорту, який, на його думку, допоможе розвивати економіку.

Каже, що треба почистити річку Устя та Басів Кут, зробити очисні. А ще, вважає, треба викорінювати корупцію. «Рівне – чисте, безпечне місто, зручне для життя щасливих людей та нових ідей», – написав він на своїй сторінці.

Майно та активи. Перед звільненням з ВРУ у декларації вказав, що у Львові має у спільній власності квартиру. За місцем роботи заробив 359 тисяч 517 гривень, 304 тисяч 262 гривні йому відшкодували як витрати на депутатські повноваження і 156 тисяч – відшкодування на оплату проживання. Мав 87 тисяч фунтів стерлінгів, 80 тисяч гривень готівкою та 24 тисячі 789 гривень і 386 доларів – на банківських рахунках.

Інше. Перебуває в громадському (офіційно незареєстрованому) шлюбі, має доньок: 1997 та 2011 років народження.

Сергій Пандрак

Сергій Пандрак
Сергій Пандрак

 

Загальні відомості. 58 років, народився у місті Чортків Тернопільської області.

Голова ТОВ «Рівненський молодіжний жилий комплекс», керівник ГО Спілка учасників бойових дій та АТО «УВО»/ безпартійний, висунутий ПП «НАШ КРАЙ».

Освіта: вища, у 1984 році закінчив Український інститут інженерів водного господарства в Рівному за спеціальністю інженер-механік, а в 2002 році – інститут післядипломної освіти водного університету за спеціальністю – економіст.

Кандидат в майстри спорту СРСР з греко-римської боротьби.

З 1984 по 1988 рік працював інженером-технологом ВО «Газотрон» в Рівному. З 1988 по 1999 рік працював керівником проектно-будівельної організації «Рівненський МЖК».

З 1992 по 2005 роки – член Української національної Асамблеї – Української народної самооборони (УНА-УНСО).

У 2008 році – член обласної ради з питань реалізації молодіжної політики.

З 1999 року – директор Рівненського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Член Ради Всеукраїнської Асоціації МЖК України, співголова Рівненського клубу любителів зимового плавання при спортивному товаристві “Україна”.

Голова парафіяльної Ради Різдвобогородичної української православної церкви в Рівному.

Учасник АТО, був у складі батальйону «Айдар».

Політична діяльність. З 1990 по 1992 роки – член Всеукраїнського об`єднання «Державна самостійність України». З 1990 по 1994 рік – депутат Рівненської міської ради, співголова демократичного блоку ради. З 1992 по 1994 рік – член Рівненського міськвиконкому від молодіжного демократичного блоку ради.

У 1998 році – був у списку від УНА до ВРУ(не обраний). У 2002 – балотувався по мажоритарному округу в Рівненську обласну раду, УНА.

З травня 2005 року по 10 січня 2006 року – член політичної партії ВО «Батьківщина».

У 2006-му йшов у Рівненську міську раду від партії «Пора».

У 2010-му році брав участь у виборах до Рівненської міської ради від політичної партії «За Україну!»

Про що заявляє. Сергій Пандрак заявив, що іде з командою «наводити порядок у місті». Він написав, що війна насправді триває не тільки на сході, а й у Рівному і тут потрібно боротись із корупцією та хабарництвом серед міських чиновників. Крім того, вважає за потрібне «здолати пандемію і забезпечити добробут рівнян» – так він пише у себе в Facebook.

«Рівнянам потрібен люблячий батько, а Рівному – старший двірник+головний інженер у одній особі», – пише Сергій Пандрак.

Майно та активи. У відкритих джерелах інформації про статки Сергія Пандрака немає.

Інше. Одружений. Має сина та доньку.

Назарій Поліщук

Назарій Поліщук
Назарій Поліщук

Загальні відомості. 35 років, проживає у Рівному.

Начальник регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, член ПП «ПРОПОЗИЦІЯ», висунутий від цієї політсили.

Освіта: вища, у 2007 році з відзнакою завершив НУВГП за спеціальністю геоінформаційні системи та технології. У 2009-2010 роках викладав водогосподарське право, був аспірантом кафедри гідромеліорації і писав дисертацію.

2007 рік – спеціаліст Центру державного земельного кадастру. 2008 рік – директор з питань реклами та інформаційної політики ТРЦ «ЧАЙКА». 2008 рік – ФОП у сфері інформаційних послуг, голова в інформаційно-аналітичному центрі «Info-Light».

Був заступником голови Дядьковицької об’єднаної територіальної громади.

Політична діяльність. У 2010 році йшов у списку Народної партії в Рівненську міську раду. у 2014-му балотувався у ВРУ, був у списках «Радикальної партії Ляшка»(не обирався). у 2015-му по мажоритарці пройшов у Рівненську міську раду від партії «Самопоміч». Голова постійної комісії з питань міського господарства.

Про що заявляє. Інформації про плани на посаді мера у Назарія Поліщука на його сторінці чи в мережі вдалось знайти обмаль. Для прикладу, він зазначив, що команда його політсили «здатна ефективно працювати на інтереси містян, а не забудовників чи великого бізнесу». Також називає себе і колег небайдужими до долі місцевого самоврядування.

«Ефективне використанні комунального майна – майна громади, яке коштує мільярди. Це не має робити кілька людей і міський голова. Прозорі земельні відносини для забезпечення прав рівнян. Розвиток бізнесу, влада має йти назустріч. І ще проблемне питання – це житловий фонд, місто має привести до нормального стану всі старі будівлі. А також є плани на галузь охорони здоров'я», – каже кандидат.

Майно та активи. Претендуючи на посаду на Волині Назарій Поліщук у декларації вказав, що у Дядьковицькій сільраді заробив 220 тисяч 938 гривень та 2 тисячі 619 гривень мав від зайняття незалежною професійною діяльністю. Готівкою має 5 тисяч 500 доларів.

Інше. Одружений, виховує сина

Ігор Сухий

Ігор Сухий
Ігор Сухий

Загальні відомості. 36 років, проживає в с. Понебель Рівненського району.

 

Голова ПП «Національний корпус» на Рівненщині, висунутий цією політсилою.

Освіта: вища. Член громадського формування з охорони громадського порядку «Характерник». Має п'ять років досвіду роботи у митній службі.

Активно бере участь у діяльності «Національного корпусу».

Політична діяльність. У 2019-му як безпартійний був №41 у списку об'єднаних правих сил на виборах до парламенту. Обраний не був.

Про що заявляє. Ігор Сухий одним із кроків у разі перемоги називає аудит усього, що робила попередня влада і планує показати, куди і які бюджетні гроші йшли. Крім того, вважає більш реальною боротьбу із несанкціонованими скидами у водойми, аніж, на його думку, популістські заяви про розчищення річки й озера.

Найголовнішою проблемою міста бачить корупцію у владі. Крім того вважає, що інвестиції не повинні шкодити здоров'ю мешканців, хоче підтримувати обдаровану молодь і спортсменів, які можуть допомогти у розвитку міста і не проти проведення міжнародного фестивалю з екстремальних видів спорту, який можна було б влаштовувати у гідропарку.

Майно та активи. Наразі працює керівником обласного осередку «Національного корпусу», за що отримує офіційну зарплатню. Декларацію до цього часу не подавав за відсутністю потреби.

Інше. Неодружений, дітей не має.

Олександр Третяк

Олександр Третяк
Олександр Третяк

Загальні відомості. 34 роки. Народився у с.Липне, Волинської області.

Ректор Рівненської духовної семінарії та академії Християн Віри Євангельської, безпартійний, висунутий партією «Європейська солідарність».

Освіта. Закінчив МЕГУ за спеціальністю “Мова та література (англійська)” (2008 р.) та Львівську Богословську Семінарію за спеціальністю “Практичне богослов'я” (2010 р.).

З 2007 року – викладач в Рівненській духовній семінарії і Академії ХВЄ. З 2009 по 2014 р. брав участь у реалізації освітніх та медичних проєктів для дітей в африканських країнах Гані та Буркіна-Фасо.

З 2012 року – ректор Рівненської духовної семінарії та Академії ХВЄ. З 2014 року проводив активну волонтерську діяльність в зоні АТО. Впродовж 2017—2019 років вів суспільно-просвітницьку програму «Інша перспектива» на телеканалі «Рівне-1».

З 2017 по 2019 рік керівник Руху Реформації в Рівненській області. З 2019 року — координатор ГС «Всеукраїнський собор» у Рівненській області.

У 2018 та 2019 роках організовував молитовні сніданки при Рівненській обласній державній адміністрації.

Політична діяльність. Інформація про таку діяльність відсутня.

Погляди. Один з ініціаторів заборони реклами свята Хеловін у місті Рівне. Олександр Третяк серед завдань ставить залучення міжнародних інвестицій на прозорих умовах, налагодити партнерські стосунки із містами за кордоном, а також – програми обміну для студентів. Кандидат заявив, що готовий спілкуватись із партнерами англійською, німецькою та польською мовами.

«Наша мета – щоб фраза «європейське місто Рівне» стало дійсністю, а не тільки надією», – каже він у ролику. Іще в одному дописі зазначив: «Я не вважаю, що міський голова повинен бути просто господарником. Від цієї посади вимагається значно більше».

Майно та активи. Інформації немає.

Інше. Одружений, має сина.

Тетяна Чубай

Тетяна Чубай
Тетяна Чубай

Загальні відомості. 37 років, народилася у м. Камінь-Каширський Волинської області.

Приватна підприємиця, членкиня ПП «Успішна Україна», висунута партією «Успішна Україна».

Освіта: вища, у 2000 році закінчила Рівненський державний сільськогосподарський технікум за спеціальністю «Бухгалтерський облік», у 2006 році – Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю «Економіка і підприємництво/Фінанси», здобула кваліфікацію «спеціаліст з фінансів». Зараз навчається у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки за спеціальністю «Правознавство».

З 2004 по 2006 роки – вчителька недільної школи в корпорації «ББК-Україна», ще рік –координаторка драматичної групи. З 2007 по 2009 роки, а також з 2014 року по сьогодні – фізична особа-підприємиця.

У 2010-2015 роках – помічниця-консультантка депутата Рівненської міської ради.

Політична діяльність. З 2015-го – депутатка Рівнеради, фракція ВО «Свобода».

Про що заявляє. Тетяна Чубай своє стратегічне бачення виклала у програмі “Місто для людей”, там є 10 пунктів. Зокрема, хоче покращити сервіс комунальних структур, зробити якіснішим вивіз сміття, очистити водойми.

Крім того, пише про бажання ремонтувати дороги, тротуари, створювати велоінфраструктуру та для маломобільних людей, упорядкувати правила реклами, запустити реформу шкіл, впорядкувати зони відпочинку і сприяти зведенню аквапарку, підтримувати соціально вразливих людей, зробити увесь громадський транспорт муніципальним, залучати інвесторів тощо.

Майно та активи. Тетяна Чубай володіє приміщенням 212 кв.м. У 2019-му році від підприємницької діяльності отримала 4 мільйони 727 тисяч гривень. Також вона задекларувала готівкою 187 тисяч 500 доларів США та понад 1 мільйон гривень.

Види підприємницької діяльності: інші види роздрібної торгівлі поза магазинами; друкування іншої продукції; виготовлення друкарських форм і надання інших поліграфічних послуг; інші будівельно-монтажні роботи.

Інше. Одружена з Олександром Чубаєм, нотаріусом, депутатом Рівнеради (фракція «Європейська солідарність»). Виховують чотирьох дітей.

Віктор Шакирзян

Віктор Шакирзян
Віктор Шакирзян

Загальні відомості. 41 рік, народився в селі Бабин Гощанського району.

Голова ГО «РІВНЕ РАЗОМ», член ПП «Рівне Разом», висунутий цією партією.

Освіта: Вища. НУВГП, технік – будівельник.

У 2000 році переїхав до Рівного та у 2002 заснував підприємство «БУД-СЕКТОР».

У 2012 році заснував компанію «Захід-Трансбуд». Компанія займається здачею в оренду будівельної техніки, будівництвом будинків та доріг. Також компанія надає послуги з вантажних перевезень.

Політична діяльність. У 2015 році балотувався до Рівненської обласної ради 7-го скликання від «Партії конкретних справ»(не обрався).

Про що заявляє. Віктор Шакирзян під час конференції політсили зазначив, що серед планів – вивести Pівне на лідерські позиції в Україні «за тими показниками, які важливі для кожного рівнянина».

«Hiхто зі столичних політиків не приїде у Рівне ремонтувати дороги чи очищувати Басів Кут. Це маємо зробити ми! Саме тому я прийняв для себе важливе рішення балотуватися на посаду міського голови», – сказав він у промові. Він також зазначив, що підібрав команду, яка розуміється на проблемах різних галузей і допоможе їх вирішити.

Крім того, останні кілька місяців активно займається меценатством.

Майно та активи. Інформації про статки Віктора Шакирзяна у відкритих джерелах немає.

Інше. Одружений, виховує сина.

Роман Коваль

Роман Коваль
Роман Коваль

Самовисуванець

Уродженець села Соснів, що на Тернопільщині. Безпартійний. Працюває лікарем-травматологом у Центральній міській лікарні Рівного.

місце проживання: Рівне, судимість відсутня

Нагадаємо, місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів. У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою
 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024