«Депутат – це завжди підтримка рівнян… навіть у питаннях, які не зовсім у його відповідальності», – Тамара Тимощук

21 Жовтня 2020, 18:30
Тамара Тимощук 4753
Тамара Тимощук

Чи знаєте ви депутата на своєму окрузі? Що він/вона зробив/зробила за роки каденції? Як часто спілкувався/спілкувалася із тими, хто його підтримав? На жаль, часто депутатів ми бачимо лише під час виборчих перегонів.

Та світова практика доводить: лише той, хто спілкується з людьми, хто разом із ними вирішує проблеми, хто йде пліч-о-пліч через труднощі, насправді заслуговує на довіру. Таким принципом керується й директорка ТОВ «Каштан» Тамара Тимощук, яка є кандидаткою у депутати Рівненської міської ради від «Європейської Солідарності».

1
З кандидатами по округу, на презентації команди.
З кандидатами по округу, на презентації команди.

На презентації оновленої команди Європейської Солідарності
На презентації оновленої команди Європейської Солідарності


П’ять років тому Тамара Тимощук стала депутаткою Рівненської міської ради. Їй дістався непростий округ – більшість будинків побудовані у 60-тих роках минулого століття, а отже, проблем у мешканців лише з комуналкою безліч. Тож, аби владнати їх, мешканці та депутат взялися до справи спільно.

- Я коли йшла у депутати, то я обійшла всі свої будинки на округу, розмовляла з людьми, – каже Тамара Тимощук. – Повірте, найбільше людей цікавлять саме їх локальні проблеми. У старих будинках, з яких в основному й складався мій округ, надзвичайно запущений стан. Комуналка просто жахлива: труби гнилі, підвали підтоплені, лавки в дворах поломані, все потрощене. Люди шукали, кому з влади можна донести ці проблеми. Раніше від таких комунальних негараздів можна було відмежуватися, закривши двері. Але потім вступив у дію закон, коли всі будинки переходили в керівництво самим жителям, тобто треба було брати на себе всю відповідальність. У таких умовах просто не могла відвернутися, не виконати обіцянки допомогти. Тож ми взялися за створення ОСББ. Паралельно, активно працювала з нашими міськими управліннями, аби хоч трохи допомогти. Так, вдалося встановити додаткові сміттєві контейнери, де їх бракувало, обгородити їх, аби сміття не розносило вітром. Взялися за асфальтування дворів, облагородження їх. Дуже допомагали мені голови ОСББ у тих будинках, де вони були.

Так крок за кроком двори та будинки почали оновлюватися. А глобальні проблеми, які не могли вирішити роками, виявилися цілком піддатливими. Так, усі будинки взяли участь у міських та державних програмах. Десь частково, а десь і повністю за міські кошти вдалося перекрити дах, замінити труби у системах водопостачання та водовідведення, утеплити будинки. А у дворі, який є спільним відразу для кількох будинків, обладнали спортивний майданчик, вартістю пів мільйона гривень. І все за кошти державної програми.

« У цьому районі є гуртожиток, де мешканці 8 квартир не мали права власності на житло», – розповіла пані Тамара. «На це пішло немало часу, але нам таки вдалося добитися дозволу на приватизацію цих помешкань. А от у будинку на Міцкевича, 34 ми довго обговорювали необхідність створення ОСББ. Нарешті це вдалося, й навіть попри зупинку програми, таки зуміли вскочити в останній вагон та таки отримати «теплий кредит.

А ще депутатка відверто каже: є будинки, яким допомогла лише частково.

– На Ніла Хасевича, 26 і 27 багато років підтоплює підвали, – продовжує пані Тимощук. – Річ у тому, що там немає своєї каналізації, тому повністю допомогти їм не вдалося. Але каналізування цієї вулиці включено до міської програми на наступні п’ять років. Іще одна проблема – це відсутність тротуарів на провулку Шпанівський. Люди неодноразово просили закрити рух або встановити «лежачі поліцейські», аби почувалися спокійніше, а автівки не набирали швидкості. Та поки що проблема так і залишилась невирішеною.

Пані Тамара не відвернулася від жителів колишнього виборчого округу.

– Є такі будинки, до яких я довго не могла достукатись, хоч вмовляла таки створювати об’єднання співвласників, - каже депутатка. – Один із них – це ось цей на Директорії,3. Але зараз ми з ними активно працюємо. Заасфальтували двір, а нині працюємо над заміною труб. На жаль, управлінська компанія, з якою вони співпрацюють, без депутатського слова на прохання мешканців не реагує. Я розумію, що це не зовсім депутатська робота й завдання, але допомогти людям мушу.

Тамара Тимощук переконана: людей цікавлять не політичні високі гасла, а вирішення їхніх проблем. Звісно, великі проблеми й завдання потребують значних грошей. А от як наповнити бюджет, щоб ці гроші були – знають далеко не всі.

– Я знаю, як наповнити бюджет, і в наступній каденції хотіла б цим займатися – акцентує Тамара Тимощук. - Маю для цього багато варіантів. Маю розуміння чудової команди – оновленої організації «Європейської Солідарності». Адже все те, що декларують кандидати, треба за щось робити. А недосвідчені навіть не уявляють, яка боротьба за бюджет іде. Бо залатати всі дірки просто неможливо: садочки течуть, спортзали течуть, і дороги псуються, а лікарні тріщать від COVID-19, і ці проблеми теж треба вирішувати…Я топ менеджерка підприємства, під моїм керівництвом – багато людей. Сплачую податки, працевлаштовую людей. Тому маю багато практичних ідей, як наповнити міський бюджет. У нас досить багато нереалізованих задумів, отже, місто недоотримує податки. А податки – це основа, яка дозволяє вирішити чимало інших проблем.

Ірина НАГОРНА

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024