«Ефективність депутата – це його команда», – Людмила Туровська

22 Жовтня 2020, 16:06
Людмила Туровська 3684
Людмила Туровська

Для ефективної роботи депутату просто необхідні надійні та професійні помічники. Такі помічники є у депутата Рівненської міської ради від «Європейської солідарності» Людмили Туровської.

Підприємство, яким керує пані Людмила, фактично перейшло в режим консультаційного центру. Команда її помічників складається з досвідчених і компетентних професіоналів: юристи, економісти, землевпорядники, геодезисти, будівельники, проєктанти, механіки, маркетологи, адвокати та експерти-оцінювачі. А двері в офісі Туровської майже не закриваються.

За роки депутатства, через кабінет Людмили Валентинівни пройшли, мабуть, більшість мешканців округу. Питання з якими звертаються виборці дуже різні. І щодо прав власності, і щодо знаходження адреси чоловіка, який не платить аліменти, і щодо встановлення автономного опалення, і щодо отримання матеріальної або медичної допомоги, і щодо збільшення пенсії, і щодо включення ОСББ до програм співфінансування по енергоощадженню. І ще безліч інших.

Людмила Туровська - генеральний директор асоціації «Компанії «Експерт-Рівне», заслужений економіст України, член Королівського інституту сертифікованих оцінювачів Великої Британії. Депутатом пані Людмила стала вже бувши сформованою особистістю з великим авторитетом у місті та в галузі оцінки. Вона визнаний європейський оцінювач.

Ставши депутатом, Туровській довелось з експерта оцінювача стати експерткою у багатьох галузях міського господарства.

«Мої виборці змусили мене знову вчитись і заглиблюватись в проблемні питання, які часто лежали за межами моїх знань та компетенції. Мешканців округу мало цікавило, чи вмію і можу я зробити те, про що вони просили. І я вчилась, розбиралась і вирішувала. Мій професійний рівень за час депутатства виріс в рази. Мої виборці виявились хорошими вчителями і тренерами. Дякую їм за це!» – каже про себе Людмила Туровська.

Перед виборами депутати змагаються, хто поставить більше лавочок чи заасфальтує більше дворів. Але це не робота депутата, цю роботу повинні регулярно виконувати комунальні служби. Робота депутата – це вивчення громадської думки, аналіз доручень виборців, це реалізація і контроль за їх вирішенням. Саме для цього депутатам потрібні знання та досвід, і ці знання і досвід є у Людмили Туровської.

1

 

Завдяки її проєктам та ініціативам вже вдалося виділити земельні ділянки ветеранам АТО;дозволити ОСББ отримувати землі в постійне користування;спростити орендарям оформлення документів;виграти суд проти рейдерського захоплення землі в зоні парку Слави;не допустити забудови бульвару між театром та ринком; виявити підробку документів і зупинити будівництво багатоповерхівки на вулиці Литовській;розпочати суд проти незаконної реєстрації тимчасової споруди та самовільного будівництвапо вулиці Базарній. Є ще багато прикладів реального захисту закону та інтересів рівнян.

Одним з найважливіших питань, які Туровська піднімала на сесії міської ради, було питання про фальсифікацію сільськими реєстраторами документів при реєстрації тимчасових споруд у місті Рівне. Річ у тому, що державні реєстратори при сільрадах були введені для поліпшення життя мешканців цих населених пунктів. Для того, щоб літні люди могли оформити правоустановчі документи не виїжджаючи з села. Тоді ніхто навіть не міг собі уявити, що деякі реєстратори почнуть витворяти.

Так, реєстратори Грушвицької та Бабинської сільрад зареєстрували в Рівному тимчасові споруди як капітальні без права на землю, без акту приймання, навіть не вказавши адреси їх розташування. Реєстратор Корнинської сільради зареєстрував тимчасову споруду з металевих конструкцій на другий день після того, як виконком Рівненської міськради  прийняв рішення про демонтаж цієї споруди. Зареєстрував тільки за технічним паспортом. Тобто узаконив «самобуд».

Але за реєстрацією тимчасових споруд як об’єктів нерухомого майна стоїть подальше захоплення земельних ділянок міста Рівне.

Щоб це зупинити, пояснює Туровська, потрібно обмежити дії державних реєстраторів територіально: не межами області, а межами свого села або свого селища. Тому після підняття цього питання Людмилою Туровською на сесії міської ради Рівного спрямували відповідні звернення до депутатів Верховної Ради.Також підготували  зміни до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», які обмежать свавілля «варягів» від реєстрації.

Над реалізацією всіх цих питання працює ціла команда однодумців Людмили Туровської. І якщо десь допущені помилки, як у питанні з державними реєстраторами, то доводиться переконувати столичних чиновників і народних депутатів, щоб ці помилки виправлялись, щоб нам на місцях усунути ті проблеми, які створюють перепони і заважають місту розвиватись.

Вже багато років Людмила Туровська повторює у розмовах з виборцями, колегами депутатами, чиновниками, що «тільки спільними зусиллями і дружньою командою  можна досягти позитивних змін, змінити Рівне на краще».


 

Ірина НАГОРНА

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024