Особливості професії оператора 1С

21 Квітня 2021, 13:44
3704

Популярність програми «1С: Підприємство» постійно зростає, тому все більш популярними стають не лише програмісти, а й оператори.

Можна влаштуватися в компанії найрізноманітнішого спектра, оскільки облік ведуть у всіх організаціях.

Основні вимоги до кандидатів

Будь-якому роботодавцю важливо, щоб потенційний працівник володів відповідними навичками й мав хоча б мінімальний досвід, хоча це не завжди обов’язково. Найважливіші якості, які повинні бути властиві кандидатові, – уважність і пунктуальність. Річ у тому, що кожен день доведеться працювати з великою кількістю даних, а помилки можуть привести до значних фінансових втрат.

Зазвичай до кандидатів на посаду оператора 1С висувають такі вимоги:

  • вільне володіння офісними програмами;
  • знання первинної документації;
  • вміння користуватись офісною технікою.

Додатковими перевагами будуть знання програми «1С: Підприємство» та основ оподаткування.

Обов’язки оператора 1С

Перелік завдань може відрізнятися залежно від потреб компанії. Усі обов’язки варто обговорити під час співбесіди. Зазвичай оператор 1С вносить документи та інформацію в систему.

Потрібно працювати з базою даних, готувати звітність або документи для керівництва. Можливо, потрібно буде приймати та обробляти вхідні телефонні дзвінки.

Нерідко оператор виконує обов’язки інших спеціалістів, наприклад, логіста чи товарознавця. Це теж варто уточнити на співбесіді, аби потім не було неприємних сюрпризів.

Де здобути професію

Освоїти базові навички цілком можна самостійно. В інтернеті є багато спеціалізованої літератури, різноманітних курсів, у тому числі безкоштовних. Незайвим буде подивитися відеоуроки.

Інший варіант – пройти спеціалізовані курси, які буде вести досвідчений фахівець. Варто враховувати, що здебільшого таке навчання платне, а час і місце проведення фіксовані. Перевага в тому, що ви отримаєте відповіді на всі запитання. Також зазвичай видається сертифікат про проходження курсів, що спрощує працевлаштування.


 

Кар’єрні перспективи

Професія оператора 1С чудово підходить для молодих спеціалістів або тих, хто прагне змін у своєму житті. Завдяки такій роботі можна багато дізнатись про діяльність підприємства в цілому, а також отримати знання про те, як працює бухгалтерія, логістика, відділ продажів і фінансовий департамент.

З часом стане простіше визначитися з питанням щодо того, яка сфера діяльності більше до вподоби та продовжити розвиватися у вибраному напрямку.

Знайти роботу оператором 1С не буде складно, оскільки вакансій на ринку з’являється все більше, отже, ви без проблем зможете влаштуватись у компанію, яка до душі.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024