81-річна рівнянка попалась на гачок шахраїв і віддала 2,5 тисячі доларів

25 Серпня 2020, 15:42
1374

У Рівному від рук шахраїв постраждала пенсіонерка з інвалідністю, віддавши майже 2,5 тисячі доларів невідомим. 

У понеділок, 24 серпня, близько 16:00 до 81-річної жінки зателефонував невідомий чоловік. Про це інформують у Відділі комунікації поліції Рівненської області. 

Російськомовний чоловік назвався лікарем і розказав, що її онук постраждав в аварії, а тепер терміново потрібні кошти на лікування. Невідомий навіть надиктував список буцімто необхідних ліків. Пенсіонерка погодилась дати гроші. 

Через кілька хвилин до будинку підійшла жінка, яка взяла цей перелік ліків та гроші у старенької. Загалом жінка віддала їй 2 тисячі доларів та 13 тисяч гривень. 

Коли спохватились донька та зять, які проживають у будинку пенсіонерки з онуком, було вже пізно. Донці онук повідомив, що з ним все гаразд. Справу взялись розслідувати правоохоронці. 

«Перш ніж передавати кошти невідомими особам для нібито порятунку близьких, варто впевнитись, що їм дійсно потрібна допомога. Перш за все обдзвоніть рідних, аби впевнитися, що із ними усе добре. Проведіть бесіду з особами похилого віку, аби вони не довіряли незнайомцям та не потрапляли на гачок шахраїв», – звертаються до громадян поліцейські. 

Читайте також: Перевіряли на коронавірус: у Рівному псевдомедики обікрали подружжя пенсіонерів

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024