Підприємця з Рівного судили за обріз мисливської рушниці та 7 патронів

04 Березня 2021, 16:01
2692

У рівнянина знайшли обріз мисливської рушниці.

Чоловік не мав дозволу на зберігання, носіння та придбання вогнепальної зброї. Відтак, справу передали до суду. Про це Район.Рівне стало відомо з судових документів.

Рівнянин незаконно придбав обріз мисливської рушниці та сім мисливських набоїв. Все це чоловік зберігав у своєму будинку з моменту придбання до моменту проведення обшуку 23 грудня.2020 року. В ході обшуку вилучили обріз мисливської рушниці 12- го калібру, який згідно висновку експерта являється нестандартною гладкоствольною вогнепальною зброєю – обрізом, виготовленим з двоствольної гладкоствольної мисливської рушниці моделі «Т03-34Е» б/н 12-го калібру, виробництва СРСР (Росія) та сім патронів.

У Рівненському міському суді чоловік вину визнав повністю і дав покази, які відповідають матеріалам справи. У вчиненому щиро розкаявся. 

Відтак, Рівненський міський суд під головуванням судді Оксани Крижової визнав винним підприємця з Рівного у незаконному поводженні зі зброєю та призначив йому покарання у виді 3  років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України, звільнив рівнянина від відбування призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю рік не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов'язки.

Також на чоловіка поклали обов'язки на період іспитового строку:

  • не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;
  •  періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

До того ж на користь держави з рівнянина стягнули судові витрати на залучення експерта в сумі 2,6 тисячі гривень

Читайте також: У Квасилові за збут наркотиків затримали молодика

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024