У Рівному перевірили торгові точки та супермаркети на дотримання норм карантину

16 Березня 2021, 12:43
803

Спеціалісти управління торгівлі провели обстеження та інформаційно-роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання об’єктів торгівлі з великим скупченням людей щодо дотримання карантинних вимог.

Загалом рейд провели у 544 торгових точках, повідомляють на сторінці Рівненської міської ради у фейсбуці. 

Зокрема, перевірку провели  у 32 супермаркетах та гіпермаркетах, 18 торгових та торгово-розважальних центрах, понад 200 магазинах з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, 19 ринках міста, 125 об'єктах побуту та близько 150 закладах харчування.

Порушення були виявлені як серед працівників, так і відвідувачів (покупців) щодо носіння захисник масок та дотримання соціальної дистанції.

Водночас суб'єктам господарювання наголошено на виконанні карантинних заходів: дотриманні режиму носіння захисних масок, проведенні заходів дезінфекції, встановленні (оновлені) розмітки відстаней у прикасових та касових зонах для дотримані соціальної дистанції, режимів роботи та здійсненні контролю за дотриманням карантинних заходів на власних об'єктах. Робота щодо проведення обстежень та надання роз'яснювальної інформації суб'єктам господарювання об’єктів торгівлі перебуває на постійному контролі.

«Нагадуємо також, що на виконання постанови КМУ від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами та протоколу №6 від 19.02.2021 Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо встановлення жовтого рівня епідемічної небезпеки, продовження дії карантину та щодо обмежувальних протиепідемічних заходах з 24.02.2021 року. Протокол доведений до відома суб’єктів господарювання на сторінці управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування на сайті Рівненської міської ради, направлена на e-mail підприємств, роз'яснення надаються в телефонному режимі щодня», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Рівненській обласній клінічній лікарні оптимізують надання послуг

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024