У Здолбунові проситимуть передати у власність громади приміщення колишньої санепідемстанції під трудовий архів

13 Лютого 2022, 16:43
У Здолбунові проситимуть передати у власність громади приміщення колишньої санепідемстанції під трудовий архів 763
У Здолбунові проситимуть передати у власність громади приміщення колишньої санепідемстанції під трудовий архів

В громаді постало питання щодо створення трудового архіву для зберігання документів з кадрових питань (особового складу) ліквідованих юридичних осіб, що діяли не тільки на території громади, а й колишнього ліквідованого району.

Про це повідомляють на сайті Здолбунівської громади. 

Трудові архіви важливі. оскільки зберігають соціально-значущі архівні документи, необхідні для соціально-правового захисту громадян і реалізації їх прав на пенсійне забезпечення.

Одним з найкращих приміщень під трудовий архів у Здолбунівській громаді є будівля лабораторно-адміністративного корпусу (у народі – санепідемстанція), що знаходиться за адресою: м. Здолбунів, вул. С.Бандери, 9, яка на цей момент у власності держави.

Цей об'єкт нерухомого майна не використовується за призначенням вже тривалий термін, і це призведе до погіршення його технічного стану та руйнування. Передача майнового комплексу громаді дасть можливість створити архівний відділ Здолбунівської міської ради, оскільки трудового архіву в Здолбунівській міській раді чи в ліквідованому Здолбунівському районі створено не було.

То ж на черговій сесії депутати дали згоду на прийняття вищезгаданого закладу у комунальну власність нашої громади. Наступним кроком будуть листи до відповідних структур з проханням передачі вищезазначеного нерухомого майна у комунальну власність Здолбунівської громади.

У раді зазначають, що Здолбунівська міська територіальна громада спроможна ефективно управляти нерухомим майном, покращити його технічний стан та забезпечити належне фінансування з місцевого бюджету.

Читайте також:  Працівники обласної ради подарували книги Великомежиріцькій спецшколі

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024